Ελβετία: Υποχρεωτικό το ελβετικό πιστοποιητικό κορωνοϊού σε τουρίστες εκτός ΕΕ, για πρόσβαση σε εστιατόρια

22 Oct 2021, 10:25 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ελβετία: Υποχρεωτικό το ελβετικό πιστοποιητικό κορωνοϊού σε τουρίστες εκτός ΕΕ, για πρόσβαση σε εστιατόρια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πολίτες τρίτων χωρών που φθάνουν από χώρες εκτός ΕΕ/χώρου Σένγκεν, μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση για ελβετικό πιστοποιητικό κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι ελβετικές αρχές.

Για να αποκτήσουν το ανωτέρω έγγραφο, οι αιτούντες θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού με ένα από τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί για χρήση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) – AstraZeneca, Pfizer /BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson.

Εκτός από την απόδειξη εμβολιασμού, οι αιτούντες από τρίτες χώρες πρέπει να παρέχουν και τις εξής πληροφορίες, ώστε να μετατραπούν τα υγειονομικά τους «διαβατήρια»:  

-Ιθαγένεια ή μόνιμη κατοικία, συμπεριλαμβανομένου αντιγράφου διαβατηρίου και δελτίου ταυτότητας

-Επιβεβαίωση του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένης της λεπτομερούς περιγραφής (όνομα του εμβολίου, αριθμός δόσεων εμβολίου που ελήφθησαν, το ίδρυμα που πραγματοποίησε τον εμβολιασμό, ημερομηνία της τελευταίας δόσης εμβολίου, επισύναψη υπάρχοντος πιστοποιητικού)

-Λόγοι επίσκεψης, διάρκεια και τόπος διαμονής στην Ελβετία

-Απόδειξη εισόδου στην Ελβετία, όπως αεροπορικό εισιτήριο ή κράτηση ξενοδοχείου

Επιπλέον,  όλα τα απαιτούμενα έγγραφα πρέπει να υποβληθούν σε μία από τις ακόλουθες γλώσσες-στα γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά ή αγγλικά. Τα έγγραφα που παρέχονται σε άλλες γλώσσες δεν γίνονται αποδεκτά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από την επίσημη σελίδα του οργανισμού τουρισμού της Ελβετίας, για τη μετατροπή του πιστοποιητικού τους οι αιτούντες πρέπει να καταβάλλουν ποσό της τάξεως των 30 CHF (28 ευρώ), το οποίο μπορεί να ληφθεί ηλεκτρονικά,  απευθείας από την Εφαρμογή Πιστοποιητικού COVID-19.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής, οι αιτούντες θα πρέπει να περιμένουν  έως και 5 ημέρες προτού λάβουν το ελβετικό πιστοποιητικό.

Η Switzerland Tourism επεσήμανε ότι, ως προσωρινή λύση, μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, όλα τα αναγνώσιμα, μη ηλεκτρονικά πιστοποιητικά θα παραμείνουν σε ισχύ για πρόσβαση σε εστιατόρια και εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, θα ισχύουν μόνο τα ελβετικά πιστοποιητικά.

Όσον αφορά τους ταξιδιώτες τρίτων χωρών που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί από τον EMA, οι αρχές διευκρίνισαν ότι δεν τους επιτρέπεται ακόμη η πρόσβαση σε εστιατόρια και εσωτερικούς χώρους, καθώς προς το παρόν δεν έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν το πιστοποιητικό τους.

Προηγουμένως, οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η χώρα δεν θα προσφέρει πλέον δωρεάν τεστ κορωνοϊού για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτών. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα