Ισπανία: Περιορισμοί για ταξιδιώτες από Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία, Τσεχία και Πολωνία

22 Oct 2021, 09:45 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισπανία: Περιορισμοί για ταξιδιώτες από Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία, Τσεχία και Πολωνία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στον κατάλογο των επιβαρυμένων επιδημιολογικά χωρών του υπουργείου υγείας της Ισπανίας προστέθηκε πρόσφατα η Φινλανδία, συνοδεύοντας έτσι περιοχές της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας που βρίσκονται επίσης στη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, οι ταξιδιώτες που υπόκεινται σε επιπλέον περιορισμούς κατά το ταξίδι τους στην Ισπανία, είναι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. Όσον αφορά στη Φινλανδία, η χώρα προστίθεται πλέον ολόκληρη στη λίστα υψηλού κινδύνου,  ενώ προηγουμένως, μόνο τέσσερις περιοχές της χώρας περιλαμβάνονταν σε αυτόν τον κατάλογο.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εισόδου της Ισπανίας, όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στο έδαφός της από τις περιοχές που αποτελούν μέρος της λίστας υψηλού κινδύνου πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση ανάρρωσης από τον κορωνοϊό.

Σε περίπτωση που οι ταξιδιώτες δεν διαθέτουν κανένα από τα δύο έγγραφα, θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό PCR τεστ.

Εκτός από τις περιφέρειες που αναφέρονται παραπάνω, η λίστα υψηλού κινδύνου περιλαμβάνει και άλλες χώρες της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν, όπως Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Κροατία, Σλοβακία, Σλοβενία, Εσθονία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία , Λουξεμβούργο και Ρουμανία.

Όσον αφορά τη Δανία, τρεις από τις περιφέρειές της εξακολουθούν να παραμένουν μέρος της λίστας υψηλού κινδύνου.

Από την άλλη πλευρά, τέσσερις γαλλικές περιοχές, Bourgogne-Franche-Comté, Centre-Val de Loire, Grand Est, La Réunion, δεν αποτελούν πλέον μέρος της λίστας υψηλού κινδύνου. Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι ταξιδεύουν προς ή από μία από αυτές τις περιοχές δεν χρειάζεται να ακολουθούν πρόσθετους κανόνες. 

Μέσω της ίδιας ενημέρωσης, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι το Bahrein και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προστέθηκαν στον κατάλογο των τρίτων χωρών που θεωρούνται επιδημιολογικά ασφαλείς. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης τη Σαουδική Αραβία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Χιλή, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, τη Νέα Ζηλανδία, το Κατάρ, τη Ρουάντα, τη Σιγκαπούρη, την Ουκρανία, την Ουρουγουάη, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα