Τουρισμός/ Αττάλεια: Εκτόξευση σε επίπεδα 2019 αναμένουν οι ξενοδόχοι το 2022

20 Oct 2021, 14:12 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός/ Αττάλεια: Εκτόξευση σε επίπεδα 2019 αναμένουν οι ξενοδόχοι το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επτά εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Αττάλεια κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2021, κάτι που η Τουρκική πλευρά αποδίδει στο «πιστοποιητικό ασφαλούς τουρισμού» βάσει του οποίου λειτούργησαν οι τουριστικές επιχειρήσεις και στους αυξημένους ρυθμούς εμβολιασμών του εργατικού δυναμικού της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Το 2019, η Αττάλεια προσέλκυσε σχεδόν 16 εκατ. διεθνείς τουρίστες, εκ των οποίων τα 6 εκατ. ήταν Ρώσοι και τα 2,7 εκατ. Γερμανοί. Ωστόσο, πέρυσι, με την πανδημία να επηρεάζει σημαντικά την ταξιδιωτική και τουριστική δραστηριότητα, η πόλη υποδέχθηκε 3,4 εκατ. επισκέπτες.

Η εικόνα του 2021 ήταν βελτιωμένη, με τον αριθμό επισκεπτών να παρουσιάζει αύξηση 173% το εννιάμηνο έναντι του 2020, φτάνοντας τα 7 εκατ. τουρίστες (2,7 εκατ. Ρώσοι, 1,1 εκατ. Ουκρανοί και 880.000 Γερμανοί).

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το 2021 μπορεί να κλείσει με 9 εκατ. επισκέπτες, δήλωσε στη Χουριέτ ο πρόεδρος της Μεσογειακής Ένωσης Ξενοδόχων και Επενδυτών στον Τουρισμό (AKTOB), Erkan Yağcı.

Όπως σημείωσε ο κ. Yağcı, η διαχείριση της πανηδμίας έγινε με τόσο επιτυχημένο τρόπο που ακόμη και κατά την περίοδο όπου δεν αναμενόνταν να ανοίξουν τα ξενοδοχεία λόγω της πανδημίας, η Αττάλεια προσέλκυσε 3,5 εκατ. τουρίστες χάρη στα μέτρα που έλαβαν οι τουριστικές επιχειρήσεις και στο πρόγραμμα ασφαλούς τουρισμού.

Οι Βαλεαρίδες, συνέχισε, οι οποίες θεωρούνται ως ο βασικός ανταγωνιστής της Αττάλειας, προσέλκυσαν μόλις 3,9 εκατ. τουρίστες αυτή τη χρονιά και υπογράμμισε ότι αυτό που βιώνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Αττάλειας είναι μια απότομη επαναφορά της τουριστικής δραστηριότητας.

Οι προκρατήσεις για διακοπές στην Αττάλεια το 2022 βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, και με απουσία αρνητικών εκπλήξεων, ο προορισμός αναμένεται να καταγράφει τουριστικές αφίξεις επιπέδων 2019 το 2022, σύμφωνα με τον κ. Yağcı.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα