ΗΠΑ: Εμμένει η ταξιδιωτική σύσταση «Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα»

19 Oct 2021, 10:55 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

ΗΠΑ: Εμμένει η ταξιδιωτική σύσταση «Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στα «κόκκινα» παραμένει η Ελλάδα στις λίστες του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ και του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), που σημαίνει ότι συστήνεται στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στη χώρα μας λόγω των υψηλών ποσοστών κρουσμάτων κορωνοϊού.

 Από την άλλη πλευρά, το CDC αφαίρεσε πριν από μερικές ημέρες 6 χώρες από το υψηλού κινδύνου επίπεδο 4, καθώς θεώρησε ότι τα πήγαν αρκετά καλά με την πανδημία του κορωνοϊού, ώστε να μεταφερθούν στο επίπεδο 3: Η Γκαμπόν, η Νότια Κορέα, η Ισπανία, η Τσεχική Δημοκρατία, οι Νήσοι Φερόε και η Ουγκάντα βρίσκονται πλέον στην πορτοκαλί ζώνη του CDC.

Ωστόσο,  άλλες 4 χώρες προστέθηκαν πρόσφατα στο επίπεδο 4 και αυτές είναι η Λευκορωσία, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η Ρουμανία και ο Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες.

Σύμφωνα με το CDC, οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν σε προορισμούς επιπέδου 4, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού. Για τους προορισμούς επιπέδου 3, το CDC συνιστά στους ταξιδιώτες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι πριν από το ταξίδι και τονίζει ότι οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Το CDC χρησιμοποιεί δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλες επίσημες πηγές για να καθορίσει τα επίπεδα προειδοποίησης για τις εκάστοτε χώρες. Οι προορισμοί με περισσότερα από 500 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 άτομα κατατάσσονται ως επίπεδο 4, ενώ οι χώρες του επιπέδου 3 είναι αυτές με 100-500 νέα κρούσματα ανά 100.000 άτομα.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα