Φινλανδία: Σε αυστηρό lockdown λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού

26 Feb 2021, 08:23 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Φινλανδία: Σε αυστηρό lockdown λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε αυστηρό lockdown από τις 8 Μαρτίου και για τρεις εβδομάδες εισέρχονται επτά περιοχές της Φινλανδίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της χώρας, Ελσίνκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, η χώρα είναι έτοιμη να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς αντιμετωπίζει σημαντική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων.  

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί οι οποίοι θα ισχύουν για τις περιοχές όπου υπάρχουν νοσοκομεία και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν  την εξ αποστάσεως εργασία, τη  χρήση μάσκας, την προστασία ομάδων υψηλού κινδύνου, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση,  το κλείσιμο δημόσιων χώρων και δραστηριοτήτων αναψυχής ενηλίκων, καθώς και την απαγόρευση συγκεντρώσεων.

Το lockdown δεν θα περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά κλείσιμο των εστιατορίων και εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μαθητές  ηλικίας 13 ετών και άνω.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα, έχουν αναφερθεί στη Φινλανδία πλέον των 690 κρουσμάτων των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, τα οποία σχετίζονται με τη μετάλλαξη που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα