Δανία: Παρατείνεται έως τον Απρίλιο η σύσταση αποφυγής ταξιδιών 

26 Feb 2021, 08:21 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δανία: Παρατείνεται έως τον Απρίλιο η σύσταση αποφυγής ταξιδιών 

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε νέα παράταση της σύστασης για τα μη ουσιώδη ταξίδια προχώρησε η Δανία, αν και η κυβέρνησή της σχεδιάζει τον επόμενο μήνα τη μείωση των περιορισμών λόγω κορωνοϊού.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της χώρας,  οι αυστηρότεροι κανόνες που ισχύουν από τις 8 Ιανουαρίου θα παραταθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού. Σε δήλωσή του, ο υπουργός εξωτερικών κ. Jeppe Kofod, επεσήμανε ότι ο κίνδυνος από την ταχεία εξάπλωση των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο όλα όσα έχουν κτιστεί το τελευταίο διάστημα και συμπλήρωσε ότι  η κατάσταση σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή, επομένως, δεν έχει έρθει η ώρα να χαλαρώσουν οι αυστηροί περιορισμοί στα σύνορα της Δανίας. Επιπλέον, ο κ. Kofod τόνισε ότι οι διακοπές του Πάσχα στο εξωτερικό «δυστυχώς δεν είναι επιλογή» υπό τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Ωστόσο, ο κ. Kofod πρόσθεσε ότι η αυξημένη χρήση δοκιμών και διάθεσης εμβολίων στη Δανία και σε άλλες χώρες θα διευκόλυνε την επανέναρξη των ταξιδιών.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο τόνισε ότι όλοι οι Δανοί πολίτες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό ενθαρρύνονται να παραμείνουν στην τρέχουσα τοποθεσία τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Τέλος, η Δανία είναι μία από τις χώρες που σχεδιάζουν την έκδοση ηλεκτρονικού διαβατηρίου κορωνοϊού τους επόμενους μήνες, ενώ οι αρχές της χώρας έχουν ήδη ανακοινώσει ότι οι πολίτες που λαμβάνουν και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά της πανδημίας του κορωνοϊού,  θα λάβουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα Sundhed.dk. 

 

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα