Βόρεια Μακεδονία: Eπιδοτήσεις σε αεροπορικές εταιρείες για νέες συνδέσεις

25 Feb 2021, 10:13 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Βόρεια Μακεδονία: Eπιδοτήσεις σε αεροπορικές εταιρείες για νέες συνδέσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tο 2021 η Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας θα παράσχει 1,1 εκατ. ευρώ με τη μορφή επιδοτήσεων στους παρόχους αεροπορικών εταιρειών για τη δημιουργία νέων συνδέσεων από τα αεροδρόμια των Σκοπίων και της Αχρίδας.

«Οι πάροχοι αεροπορικών εταιρειών είναι σημαντικοί κυβερνητικοί εταίροι. Αναμένουμε τους επόμενους μήνες από πολλές χώρες να άρουν τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας και να επανέλθει η εναέρια κυκλοφορία στο φυσιολογικό. Ο πάροχος αεροπορικών εταιρειών Wizz Air κατάφερε να αποκτήσει όλα τα κεφάλαια προσφέροντας νέες γραμμές, μεταξύ των οποίων είναι μια απευθείας πτήση Σκόπια-Αμπού Ντάμπι. Επίσης, το προηγούμενο έτος η ουκρανική εταιρεία Windrows ξεκίνησε τη λειτουργία απευθείας αεροπορικής πτήσης από το Κίεβο στα Σκόπια. Σε γενικές γραμμές, οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο παρέχουν επιδοτήσεις για την αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας", δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Blagoj Bocvarski.

Ο Γενικός Διευθυντής της TAV Βόρειας Μακεδονίας, κ. Metin Batak, δήλωσε ότι οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις των χωρών της ΕΕ για τους κατοίκους τρίτων χωρών εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τους πολίτες της χώρας. "Οι πολίτες που κατέχουν διαβατήριο της Βόρειας Μακεδονίας δεν μπορούν να εισέλθουν σε κανένα από τα κράτη μέλη της ΕΕ, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις ειδικών θεωρήσεων για ιατρικούς και άλλους επιχειρηματικούς λόγους. Πρόσθετο πρόβλημα είναι επίσης η έλλειψη συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς επιβάλλονται διαφορετικά μέτρα όταν πρόκειται για ταξίδια. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Υγείας για να εισαγάγουμε δοκιμές τεστ για τον κορωνοϊό στα αεροδρόμια των Σκοπίων και της Αχρίδας, προκειμένου να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες για όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από τη χώρα", δήλωσε ο Batak.

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα