Η ΔΟΕ αντικρούει τις φήμες περί ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο

23 Jan 2021, 12:42 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η ΔΟΕ αντικρούει τις φήμες περί ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Κατηγορηματικά αναληθή» χαρακτήρισε η  Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) τα δημοσιεύματα σχετικά με την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που αναβλήθηκαν το καλοκαίρι εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σε δημοσίευμα μεγάλης εφημερίδας της Βρετανίας, αναφέρθηκε ότι οι ιαπωνικές αρχές κατέληξαν στο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν λόγω της πανδημίας. Ως απάντηση στο εν λόγω δημοσίευμα και στις αναπαραγωγές του, η ΔΟΕ δήλωσε τα εξής:  "Κυκλοφορούν κάποια δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει να ακυρωθούν λόγω του κορωνοϊού. Αυτό είναι κατηγορηματικά αναληθές. Σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ τον Ιούλιο του περασμένου έτους, συμφωνήθηκε ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 θα διεξαχθεί στις 23 Ιουλίου  2021 ενώ το πρόγραμμα και οι χώροι για τους Αγώνες έχουν προσαρμοστεί αναλόγως. Όλα τα μέρη συνεργάζονται για την επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων αυτό το καλοκαίρι."

Η δήλωση της ΔΟΕ αναφέρει επίσης ότι οι διοργανωτές θα «εφαρμόσουν όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού» και επανέλαβε τη δέσμευσή της για την επιτυχή τέλεση των Αγώνων το 2021.

Από πλευρά της, η κυβερνήτης του Τόκιο Γιούρικο Κόικε δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι  δεν έχει συζητηθεί ούτε η αναβολή, ούτε η ακύρωση των Αγώνων. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα υπήρξε κατηγορηματικά αρνητικός ως προς την ακύρωση των Αγώνων, λέγοντας ότι η κυβέρνησή είναι αποφασισμένη να πραγματοποιήσει την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα