Ισπανία: Αύξηση 40% στο ενδιαφέρον αγοράς ακινήτων από Βρετανούς

22 Jan 2021, 10:02 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισπανία: Αύξηση 40% στο ενδιαφέρον αγοράς ακινήτων από Βρετανούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αλματώδης αύξηση της τάξεως του 40% σημειώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, στο ενδιαφέρον των Βρετανών που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητο στην Ισπανία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Taylor Wimpey Espana στα ξένα μέσα, το ενδιαφέρον των Βρετανών προσανατολίζεται κυρίως στη Μαγιόρκα, στην Κόστα Μπλάνκα και στο Αλικάντε.

Εκτός από τους Βρετανούς, παρόμοια αύξηση στη ζήτηση ακινήτων στην Ισπανία παρουσιάζουν οι Γερμανοί  κατά 55% και οι Βέλγοι κατά 44%, με τα περισσότερα αιτήματα να αφορούν σε εξοχικές κατοικίες.

Όπως επεσήμανε ο διευθυντής μάρκετινγκ της Taylor Wimpey Espana,κ. Marc Pritchard, το ότι όλες αυτές οι χώρες, όπως και πολλές άλλες βρίσκονται σε lockdown, δεν σημαίνει ότι οι υποψήφιοι αγοραστές δεν σκέφτονται «το σπίτι στον ήλιο». Εξάλλου, η ελκυστικότητα των γηπέδων γκολφ της Ισπανίας και των μεγάλων παραλιών, υπερτονίζεται τώρα που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, συνεπώς  θα επιστρέψουν στην ομαλότητα με ένα νέο ζήλο για ταξίδια και ελεύθερο χρόνο, συμπλήρωσε ο κ. Pritchard.

Από την 1η Ιανουαρίου, η μεταβατική περίοδος του Ηνωμένου Βασιλείου έληξε και η Βρετανία δεν είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου, έχουν λάβει χώρα πολλές αλλαγές: Οι Βρετανοί πολίτες δεν θα μπορούν πλέον να διαμείνουν περισσότερο από τρεις μήνες σε εξοχική κατοικία στην ΕΕ, ενώ θα επιτρέπεται να παραμένουν σε ευρωπαϊκές χώρες χωρίς να λαμβάνουν θεώρηση, για 90 ημέρες το ανώτερο,  κάθε έξι μήνες.

Προς το παρόν, άτομα που διαμένουν στην ΕΕ περισσότερες από 90 ημέρες, ενδέχεται εντός 180 ημερών να τους επιβληθεί πρόστιμο, να τους απαγορευτεί η είσοδος ή ακόμη και να απελαθούν. 

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα