Υπουργείο Τουρισμού Ισπανίας: «Ναι» στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια

21 Jan 2021, 09:57 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Υπουργείο Τουρισμού Ισπανίας: «Ναι» στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που σκοπεύουν να εισαγάγουν ένα «πιστοποιητικό εμβολιασμού» θα συμπεριληφθεί σύντομα η Ισπανία, με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ταξιδιωτών και κατ’ επέκταση την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα που έχει καταρρεύσει από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η υπουργός τουρισμού της Ισπανίας, Reyes Maroto, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας εργάζεται για την καθιέρωση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνα που πρόκειται να διαμορφώσει η Δανία, η Ελλάδα, η Ισλανδία και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ανέφερε πρόσφατα και η Πρόεδρός της, Ursula von der Leyen.

Σύμφωνα με την υπουργό τουρισμού, η ευθύνη της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο στην αντίσταση στον κορωνοϊό, αλλά και στην ανάκαμψη και διατήρηση της κορυφαίας θέσης της Ισπανίας στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού.

Παράλληλα, η κα Maroto επεσήμανε ότι η κυβερνητική στήριξη στον τουριστικό τομέα είναι εξαιρετική, υπογραμμίζοντας τη σημασία του «μετασχηματισμού και της ψηφιοποίησης» ώστε η τουριστική βιομηχανία να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα