Στη γραμμή Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού της Ιταλίας

21 Jan 2021, 09:53 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Στη γραμμή Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού της Ιταλίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού της Ιταλίας,  Federturismo Confindustria, προέτρεψε την ιταλική κυβέρνηση να επιταχύνει την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού και να χορηγεί πιστοποιητικά σε όσους λαμβάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή του,  ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα αναπόφευκτα μέτρα περιορισμού με τα οποία πρέπει να συμμορφώνονται οι Ιταλοί πολίτες. Επισημαίνει ωστόσο ότι μετά από 10 μήνες αδράνειας, η ιταλική τουριστική βιομηχανία πρέπει να επανεκκινήσει τουλάχιστον στα τέλη της άνοιξης, ζητώντας έτσι από την κυβέρνηση να βρει λύσεις συμβατές με την οικονομική βιωσιμότητα 380.000 εταιρειών που απασχολούν 4 εκατ. εργαζόμενους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος ελπίζει για μια ταχεία επιτάχυνση της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού και τη δημιουργία ενός «πιστοποιητικού» που θα επιτρέπει στους εμβολιασμένους πολίτες να μπορούν να μετακινούνται και να ταξιδεύουν, πιθανώς μέσω της θέσπισης κυβερνητικών συμφωνιών ή μεσολάβησης από την ΕΕ, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για τις τουριστικές επιχειρήσεις που καταρρέουν λόγω της πανδημίας.

Εξάλλου, ο Federturismo Confindustria επικρίνει την πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης να παρατείνει την έκτακτη ανάγκη στη χώρα μέχρι τον Ιούλιο του 2021, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια παράταση ισοδυναμεί με τον «θάνατο του ιταλικού τουρισμού».

Υπενθυμίζεται, ότι σχετική πρόταση για την καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού έχει καταθέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αναμένεται μεταξύ άλλων να συζητηθεί σήμερα σε τηλεδιάσκεψη κορυφής των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα