Aπαγόρευση κυκλοφορίας και πτήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο, Ν. Αφρική και Ν. Αμερική εξετάζει η Ολλανδία

21 Jan 2021, 09:41 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Aπαγόρευση κυκλοφορίας και πτήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο, Ν. Αφρική και Ν. Αμερική εξετάζει η Ολλανδία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προειδοποίηση για ένα τρίτο κύμα κορωνοϊού που φέρει μεταδοτικότερες μεταλλάξεις, εξέδωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνησή του θα προσπαθήσει να λάβει κοινοβουλευτική έγκριση για απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο μεταξύ 8.30 μ.μ. και 4.30 π.μ.

Η εν λόγω απαγόρευση θα ισχύσει έως τις 9 Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται και η άρση του lockdown, ενώ αφορά και στη λειτουργία όλων των καταστημάτων, ακόμη και των σούπερ μάρκετ. Εξαιρέσεις προβλέπονται μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με επίδειξη σχετικού εγγράφου.

Επιπλέον, από τις 23 Ιανουαρίου θα απαγορευτούν  οι πτήσεις  από περιοχές υψηλού κινδύνου, οι οποίες σύμφωνα με τον κ.  Rutte  είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νότια Αφρική και όλες οι χώρες της Νότιας Αμερικής. Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα εμπορεύματα, οι μετακινήσεις υγειονομικών εργαζόμενων, ο επαναπατρισμός, οι δημοσιογράφοι και οι αθλητές μεγάλων διοργανώσεων.

Τέλος, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών κατά την άφιξή τους στη χώρα και αρνητικό rapid test πριν από την αναχώρησή τους από την Ολλανδία. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα