Ποια θα είναι η πρώτη απόφαση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ

21 Jan 2021, 09:38 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ποια θα είναι η πρώτη απόφαση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Πρόσκληση χρήσης μάσκας για 100 ημέρες» είναι ο τίτλος της πρώτης απόφασης που δήλωσε ότι θα λάβει και θα εφαρμόσει άμεσα ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, ο κ. Μπάιντεν δήλωσε ότι, αρχική του προτεραιότητα είναι η πανδημία του κορωνοϊού και καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να φορέσουν μάσκες για 100 ημέρες, σε μία συμβολική αλλά και ζωτική κίνηση για τις αποκαλούμενες «100 πρώτες ημέρες του Προέδρου».

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Μπάιντεν ευελπιστεί ότι θα ξεκινήσει η στροφή από την εποχή του Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας παράλληλα έμφαση στις συστάσεις των ειδικών της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα δημόσια κτήρια και περιοχές, παροτρύνοντας τις πολιτείες να πράξουν το ίδιο. Τέλος, ο κ. Μπάιντεν θα καλέσει όλους τους κυβερνήτες, δημάρχους, επικεφαλής των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, επιχειρηματικούς ηγέτες και άλλους, να φορούν μάσκα, να την αντικαθιστούν όπως ορίζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, να τηρούν τις αποστάσεις και γενικότερα να τηρούν όλα τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα