Τα «διαβατήρια εμβολιασμού» νέο εμπόδιο για τους Βρετανούς τουρίστες στην ΕΕ;

20 Jan 2021, 12:41 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τα «διαβατήρια εμβολιασμού» νέο εμπόδιο για τους Βρετανούς τουρίστες στην ΕΕ;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tα διαβατήρια εμβολισμού ενέχουν τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, προειδοποίησε η Βρετανία, παρά την προσωρινή στήριξη των Βρυξελλών προς αυτά.

Το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας επιβεβαίωσε οτι δεν εξετάζεται υιοθέτηση των διαβατηρίων εμβολιασμού στη χώρα, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν όσοι εμβολιάζονται δεν θα είναι και φορείς του ιού.

Αυτό σημαίνει οτι Βρετανοί τουρίστες ενδέχεται να χάσουν τις διακοπές τους στην ΕΕ εάν δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο, όπως δήλωσε η Κομισιόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ΕΕ και όχι μόνο. Επίσης, φαίνεται απίθανο οτι η Βρετανία θα δεχθεί τα πιστοποιητικά από πολίτες της ΕΕ που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ην. Βασίλειο.

Οι Βρυξέλλες δήλωσαν οτι η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για μεγαλύτερες επιλογές ταξιδίων και τουρισμού στην ΕΕ είναι πρώιμη σε αυτή τη φάση, όμως άφησαν την πόρτα ανοικτή ώστε αυτό να ισχύσει στο μέλλον.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να διεξάγουν τις πρώτες συζητήσεις τους σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε συνάντηση κορυφής την Πέμπτη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα