Ισπανία: Η τουριστική ανάκαμψη θα ξεκινήσει την Πρωταπριλιά!

20 Jan 2021, 09:24 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισπανία: Η τουριστική ανάκαμψη θα ξεκινήσει την Πρωταπριλιά!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ψηφιοποίηση, η εξατομίκευση και το ταλέντο θα είναι τα βασικά σημεία που θα βοηθήσουν τον τουριστικό τομέα της Ισπανίας να αναβιώσει από την καταστροφική κατάσταση που προκλήθηκε από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου Τουρισμού Juan Molas.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των διευθυντών του ObservaTUR,  υπήρξε ομοφωνία στο ότι η έναρξη για την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα, θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, με την πλειοψηφία των διευθυντών να πιστεύουν ότι οι νέες τεχνολογίες είναι απαραίτητες για την ανάκαμψη του τουρισμού.

Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Molas, σίγουρα θα υπάρξει ανάκαμψη και ο ίδιος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτήν, είτε επειδή θα υπάρξει εμβόλιο, είτε επειδή θα λειτουργήσει το σύστημα των τεστ κορωνοϊού στην χώρα προέλευσης και στον προορισμό. Επιπλέον, ο κ. Molas είπε ότι η τουριστική βιομηχανία πρέπει να προετοιμαστεί από σήμερα, ώστε την 1η Απριλίου να είναι έτοιμη να επανεκκινήσει. Επίσης,  ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τουρισμού τόνισε ότι η πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση δεν μπορεί να θεραπευτεί με «χάπια», αλλά με άμεση «χειρουργική επέμβαση» και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί η επιμονή στη λήψη επειγόντων μέτρων,  όπως περισσότερες χρηματοδοτήσεις, μειώσεις φόρων και μειώσεις ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε η El Pais, τα έσοδα στον τομέα του τουρισμού μειώθηκαν κατά 75%, ενώ κατά το τελευταίο έτος η χώρα δέχτηκε λιγότερους από 20 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες.

Τέλος, τον Αύγουστο, το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ισπανίας διέθεσε 14.445,4 εκατ. ως οικονομική υποστήριξη σε 111.080 τουριστικές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους του τουρισμού, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάκαμψη από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα