Κορωνοϊός-Τένις: Τι θα γίνει με το Αυστραλιανό Οπεν;

20 Jan 2021, 09:20 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κορωνοϊός-Τένις: Τι θα γίνει με το Αυστραλιανό Οπεν;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την καραντίνα του Αυστραλιανού Οπεν, θέτει ερωτήματα σχετικά με το εάν οι διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας μπορούν να πραγματοποιηθούν στη μέση μιας πανδημίας. Παράλληλα, τίθεται και το ερώτημα εάν η τρέχουσα κατάσταση αποτελεί προεπισκόπηση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουν το καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο τένις, οι παίκτες που φτάνουν στην Βικτώρια για το grand slam, έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών. Αν και οι περισσότεροι από τους τενίστες έχουν στη διάθεσή τους πέντε ώρες την ημέρα για προπόνηση, κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, 72 από τους παίκτες δεν επιτρέπεται να βγουν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους για να προπονηθούν, αφού υπήρξαν επιβάτες στις πτήσεις τους οι οποίοι βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Δεν είναι λίγοι οι αστέρες του αθλήματος που εξέφρασαν τον θυμό και την απογοήτευσή τους για τις συνθήκες που επικρατούν  πριν από το πρώτο grand slam της σεζόν. Για παράδειγμα, ο περίφημος Novak Djokovic, υπέβαλε μια λίστα προτάσεων που θα χαλάρωναν τους περιορισμούς της καραντίνας, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης των παικτών σε ιδιόκτητες κατοικίες με γήπεδα, καλύτερο φαγητό και μείωση του αριθμού των ημερών αυτό-απομόνωσης.

Από πλευράς της, η κυβέρνηση της Βικτώριας ανέφερε ότι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να προβαίνουν σε αιτήματα, αλλά η απάντηση στα συγκεκριμένα αιτήματα είναι όχι.

Όσον αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αθλητές από όλο τον κόσμο αναμένεται να μεταβούν στην Ιαπωνία από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, η Ιαπωνία έχει δηλώσει ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τους αγώνες, με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο 2020, Yoshiro Mori, να τονίζει ότι οι προετοιμασίες θα συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί. Ωστόσο, πρώην μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ανέφερε στα ξένα μέσα ότι είναι απίθανο να αναβληθούν ξανά οι Αγώνες, επομένως, οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση θα σήμαινε πιθανώς και την οριστική τους ακύρωση. 

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα