Αρνητικός στη χαλάρωση των απαγορεύσεων στις πτήσεις ΗΠΑ - Ευρώπη ο Μπάιντεν

19 Jan 2021, 12:54 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αρνητικός στη χαλάρωση των απαγορεύσεων στις πτήσεις ΗΠΑ - Ευρώπη ο Μπάιντεν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αρνητικός φαίνεται να είναι ο νέος αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών μέτρων που προβλέπει ρύθμιση του Τραμπ την οποία εξέδωσε κατά τις τελευταίες ώρες του στο Λευκό Οίκο.

Η ρύθμιση προβλέπει χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στους ταξιδιώτες από την περιοχή Σένγκεν, το Ην. Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Βραζιλία.

Η απαγόρευση ταξιδίων, η οποία ισχύει από τις 11 Μαρτίου του 2020, αίρεται στη βάση των νέων πρωτοκόλλων τεστ. Από τις 26 Ιανουαρίου, οι επιβάτες που ταξιδεύουν  προς τις ΗΠΑ από το εξωτερικό θα χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού προκειμένου να μπορούν να επιβιβαστούν στην πτήση. Σε συνδυασμό με τη συνεργασία των αρχών δημόσιας υγείας, ο Τραμπ δήλωσε ότι η νέα αυτή πραγματικότητα αρκεί για να αρθεί η απαγόρευση.

Η νέα ρύθμιση επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή την ίδια ημέρα που ξεκινά η υποχρέωση παρουσίασης τεστ (26 Ιανουαρίου).

Ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες από την ανακοίνωση Τραμπ, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε ξεκάθαρο αρνητικό μήνυμα για τη χαλάρωση των μέτρων. Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος, Jen Psaki, υπό τη νέα ηγεσία, οι απαγορεύσεις δεν θα αρθούν.

Μετά την ορκωμοσία του αύριο, αναλαμβάνει την εξουσία να ανακαλέσει τη ρύθμιση Τραμπ. Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι ο 46ος Αμερικανός πρόεδρος, έχει ξεκαθαρίσει ότι προτίθεται να αναλάβει άμεση δράση στην ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, και όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, αυτό περιλαμβάνει και τη διατήρηση των απαγορεύσεων στα ταξίδια στον Ατλαντικό και από τη Βραζιλία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα