Αυστρία: Ισχυρό πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό και στις πωλήσεις σαμπάνιας...

19 Jan 2021, 09:30 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αυστρία: Ισχυρό πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό και στις πωλήσεις σαμπάνιας...

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τον περασμένο Νοέμβριο που ξεκίνησε επίσημα η χειμερινή τουριστική περίοδος 2020-2021 στην Αυστρία, οι διανυκτερεύσεις μειώθηκαν κατά 80% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Οι διανυκτερεύσεις για τον εν λόγω μήνα ήταν 1,08 εκατ. ενώ οι αφίξεις 218.300, μειωμένες κατά 90.2 % σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019. Σε επιμέρους στοιχεία, η πτώση για τις διεθνείς αφίξεις έφθασε στο 95% ενώ για τις εσωτερικές στο 83.9% ενώ η πτώση για τις διανυκτερεύσεις από διεθνείς επισκέπτες ανέρχεται στο 89,4% ενώ από τους εγχώριους στο 67,4%.

Εξάλλου, σημαντική ήταν και η πίεση που ασκήθηκε στη βιομηχανία αφρώδους οίνου στην Αυστρία λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Η μείωση στις πωλήσεις αφρώδους οίνου κατά 50 % στην περίοδο της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και των ξενοδοχειακών μονάδων έπληξε σημαντικά τον κλάδο εγχώριων παραγωγών, οι οποίοι μέσω του Προέδρου της Αυστριακής ένωσης αφρώδους οίνου κ. Herbert Jagersberger, ζήτησαν οικονομική στήριξη από την Αυστριακή Κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ένωση, ο κλάδος των εγχώριων παραγωγών επλήγη ιδιαίτερα από την παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας τουριστικών και ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη την επικράτεια της Αυστρίας.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα