Shanghai Disney Resort: Απορρίπτει τους ισχυρισμούς για διακρίσεις με αφορμή τον κορωνοϊό

19 Jan 2021, 08:20 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Shanghai Disney Resort: Απορρίπτει τους ισχυρισμούς για διακρίσεις με αφορμή τον κορωνοϊό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το δημοφιλές θέρετρο της Disney στη Σαγκάη, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το θεματικό πάρκο απαγορεύει την είσοδο των Ουιγούρων στο όνομα της πρόληψης κατά του κορωνοϊού, εν μέσω των αυξανόμενων διεθνών κριτικών για τις φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα κατά των μουσουλμανικών μειονοτήτων της.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι αναφορές σχετικά με την πολιτική που εισάγει διακρίσεις ήταν «εντελώς ψευδείς», αφού τα στιγμιότυπα οθόνης που κοινοποιήθηκαν ευρέως, ανήκαν στη διαδικτυακή πλατφόρμα ενός τρίτου προμηθευτή πακέτων ταξιδιών και όχι στην επίσημη πλατφόρμα του Shanghai Disney Resort .

Οι εν λόγω δημοσιεύσεις παρουσίαζαν μια «ειδική υπενθύμιση» από τη Disneyland της Σαγκάης, η οποία αναφέρει ότι το θέρετρο δεν δέχεται προσωρινά Ουιγούρους, καθώς και άλλους επισκέπτες του εξωτερικού χωρίς κινεζική ταυτότητα της ηπειρωτικής χώρας, λόγω ανάγκης ελέγχου και πρόληψης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η δημοσίευση της εταιρείας σχετικά με τα ανωτέρω, επισημαίνει τα εξής: «Το Shanghai Disney Resort λειτουργεί κανονικά με βελτιωμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Καλωσορίζουμε όλους τους επισκέπτες που κατέχουν έγκυρο εισιτήριο ή κάρτα εισόδου, κωδικό κράτησης QR για την Disneyland της Κίνας, πράσινο Κωδικό Υγείας QR και περνούν τον έλεγχο θερμοκρασίας που βρίσκεται στις εισόδους του θερέτρου.»

Τέλος, η εταιρεία ανέφερε ότι διεξάγει έρευνα για την ανεπίσημη πλατφόρμα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα