Γερμανία: Σε χώρους κράτησης θα οδηγούνται οι παραβάτες της καραντίνας

18 Jan 2021, 15:25 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Γερμανία: Σε χώρους κράτησης θα οδηγούνται οι παραβάτες της καραντίνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Όσοι παραβιάζουν επανειλημμένως τον κανονισμό καραντίνας στη Γερμανία θα μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης, σύμφωνα με νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζουν οι αρχές.

Το σχέδιο αυτό επιβεβαιώνεται από την Σαξονία, η οποία θα χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς κράτησης των παραβατών ένα τμήμα στρατοπέδου προσφύγων με φράχτη.

Το στρατόπεδο θα κατασκευαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ,  η Βάδη-Βυρτεμβέργη στη νοτιοδυτική Γερμανία θα αξιοποιήσει για αυτό το σκοπό δωμάτια νοσοκομείων όπου οι παραβάτες θα φυλάσσονται από την αστυνομία. Ένα τμήμα στρατοπέδου προσφύγων θα χρησιμοποιηθεί και στο Βρανδεμβούργο ενώ το Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν θα αξιοποιήσει κατάλληλα ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων. 

Σύμφωνα με το νόμο Προστασίας από Ασθένειες που πέρασε από το γερμανικό κοινοβούλιο τον Μάρτιο και ανανέωθηκε το Νοέμβριο, οι κυβερνήσεις των κρατιδίων μπορούν να προβούν σε κρατήσεις ανθρώπων που παραβαίνουν τους κανονισμούς καραντίνας.

Την ίδια ώρα, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ εξετάζει νέο αυστηρό lockdown, το οποίο θα προκαλέσει αναστολή λειτουργίας των δημόσιων συγκοινωνιών και πλήρη παράλυση σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Έχει προταθεί δε η υποχρεωτική επιβολή εμβολίου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα