Κορωνοϊός: Η Ελλάδα προστέθηκε στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα της Σλοβακίας

27 Nov 2020, 09:52 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα προστέθηκε στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα της Σλοβακίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από αυτή την εβδομάδα, η Σλοβακία συμπεριέλαβε την Ελλάδα στον κατάλογο χωρών υψηλού κινδύνου κορωνοϊού, μετά από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Ταυτόχρονα, η Ιρλανδία και η Σιγκαπούρη εξήλθαν από την λίστα, αφού αξιολογήθηκε ότι η κατάσταση του κορωνοϊού και στις δύο χώρες έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική αυτοαπομόνωση, με την επιφύλαξη υποβολής αρνητικού τεστ κορωνοϊού, θα ισχύει όχι μόνο για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και για άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου - Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν – καθώς επίσης και για την Ελβετία, αναφέρει η δήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Σλοβακίας.

Οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εκείνοι που προέρχονται από τον ΕΟΧ ή την Ελβετία, δεν θα υποχρεούνται σε αυτοπεριορισμό κατά την άφιξή τους στη Σλοβακία, εάν έχουν μόνιμη ή προσωρινή κατοικία στη Σλοβακία και έχουν ασθενήσει από τον κορωνοϊό τους τελευταίους τρεις μήνες. Για να γίνουν ωστόσο δεκτά τα ανωτέρω, απαιτείται η προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού.

Όσοι έχουν μόνιμη ή προσωρινή κατοικία στη Σλοβακία και εισέρχονται ή εξέρχονται από τη χώρα για διάγνωση και θεραπεία, μαζί με τους συγγενείς τους, δεν θα υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση για απαλλαγή στο Υπουργείο Υγείας,  εάν η διαμονή τους δεν υπερβαίνει τις 12 ώρες. Ωστόσο, πρέπει να παρουσιάσουν ιατρική πρόσκληση ή το πιστοποιητικό θεραπείας, διευκρινίζει η δήλωση.

Πάντως, από πλευράς του, το Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας, συστήνει στους Σλοβάκους πολίτες να αναβάλουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό λόγω της έξαρσης της πανδημίας κορωνοϊού.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα