Τένις: Το Αυστραλιανό Όπεν ενδέχεται να καθυστερήσει το 2021

27 Nov 2020, 09:49 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τένις: Το Αυστραλιανό Όπεν ενδέχεται να καθυστερήσει το 2021

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το πολυαναμενόμενο τουρνουά τένις του Αυστραλιανού Όπεν το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 18 Ιανουαρίου 2021, είναι πιθανό να αναβληθεί για έως και δύο εβδομάδες, σύμφωνα με δηλώσεις της κυβέρνησης της Βικτώριας.

Ειδικότερα, ο υπουργός τουρισμού και αθλητισμού της Βικτώριας κ.Martin Pakula, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του έτους, με αναγκαστική ίσως καθυστέρηση δύο εβδομάδων, εφόσον δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Το ετήσιο Αυστραλιανό Όπεν, το πρώτο τουρνουά τένις Grand Slam της χρονιάς, πραγματοποιείται παραδοσιακά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου στο Melbourne Park στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της Βικτώριας.

Η Ομοσπονδία της Αυστραλίας, Tennis Australia, αναφέρει ότι βρίσκεται σε "άκρως σημαντικές συνομιλίες" με την κυβέρνηση της πολιτείας, σχετικά με τις ρυθμίσεις καραντίνας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που απαιτούνται για να διεξαχθεί το τουρνουά.

Σχετικά, ο κ. Pakula δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων το πλαίσιο για τους αθλητές θα είναι εξαιρετικά αυστηρό, με ελεγχόμενες εγκαταστάσεις και τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού  τόσο κατά την άφιξή τους, όσο και κατά την παραμονή και αναχώρησή τους από τη Μελβούρνη.

Ενώ το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού οδήγησε τη Μελβούρνη σε αυστηρό lockdown 112 ημερών, οι περισσότεροι υγειονομική περιορισμοί έχουν πλέον μετριαστεί. Σημειώνεται ότι από τις 29 Οκτωβρίου, δεν έχει υπάρξει νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Βικτώρια. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα