Λευκός Οίκος: Προς εξέταση η άρση των περιορισμών ταξιδιωτών από την Ευρώπη

26 Nov 2020, 08:35 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Λευκός Οίκος: Προς εξέταση η άρση των περιορισμών ταξιδιωτών από την Ευρώπη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει έντονα το ενδεχόμενο άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών στις αφίξεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με αναφορές των ξένων μέσων  ενημέρωσης.

Οι συζητήσεις για την άρση των περιορισμών, οι οποίοι απαγορεύουν την είσοδο στους περισσότερους ξένους ταξιδιώτες που έχουν παραμείνει στην Ευρώπη δύο εβδομάδες πριν από την άφιξή τους στις ΗΠΑ, έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες, όπως αναφέρει το Reuters.

Από πλευράς τους, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έχουν εκφράσει ορισμένες επιφυλάξεις σχετικά με την άρση των περιορισμών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να επηρεάσει την εν λόγω απόφαση, εάν αυτή ληφθεί.

Οι ανωτέρω συζητήσεις διεξάγονται σε μία περίοδο όπου τόσο οι ΗΠΑ, όσο και πολλές ευρωπαϊκές χώρες βιώνουν τη χειρότερη έξαρση του κορωνοϊού στις περιοχές τους.

Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν έχει ακόμη υπογράψει τη σχετική απόφαση, ωστόσο μόλις το κάνει, οι περιορισμοί είναι απίθανο να αρθούν έως ότου οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες καταρτίσουν ένα πρωτόκολλο για ασφαλή ταξίδια μεταξύ των χωρών.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απαγόρευσε για πρώτη φορά τα περισσότερα ταξίδια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΗΒ τον Μάρτιο. Σύντομα, ακολούθησε και η ΕΕ, θέτοντας ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα