Τσεχία: Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού η είσοδος για τους Έλληνες

25 Nov 2020, 08:38 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μόνο με την προσκόμιση αρνητικού τεστ κορωνοϊού μπορούν να εισέρχονται από αυτή την εβδομάδα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα στην Τσεχία, εφόσον δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη από το Υπουργείο Υγείας της Τσεχίας βάσει των διαθέσιμων δεδομένων από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Εκτός από τους ταξιδιώτες που φθάνουν απευθείας από την Ελλάδα, εκείνοι που βρίσκονταν στη χώρα μας τουλάχιστον 12 ώρες, τις τελευταίες 14 ημέρες πριν φτάσουν στην τσεχική επικράτεια, υποχρεούνται επίσης να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού  στην αρμόδια περιφερειακή αρχή δημόσιας υγείας, εντός επτά ημερών από την άφιξή τους στην Τσεχία.

Σχολιάζοντας την προσθήκη της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών, όπου απαιτείται υποχρεωτικό αρνητικό τεστ ή καραντίνα 14 ημερών,  ο υπουργός υγείας Jan Blatný συστήνει στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις χώρες αυτές, να αποφεύγουν την επαφή τους με οποιονδήποτε άλλο έως ότου λάβουν τα αποτελέσματα του τεστ.

Εκτός από την Ελλάδα, η οποία τώρα προστίθεται στον χάρτη της Ευρώπης με κόκκινο, οι χώρες και περιοχές έχουν προστεθεί στην αμέσως προηγούμενη πορτοκαλί κατηγορία, έχουν εξής: Αζόρες και Μαδέρα- Πορτογαλία, Κανάρια νησιά-Ισπανία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Νορβηγία

Μέρος του καταλόγου των πορτοκαλί χωρών, είναι επίσης η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Δημοκρατία της Κορέας, η Δημοκρατία της Λετονίας, η Νέα Ζηλανδία, η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη και το Βατικανό.

Οι μαθητές και οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από τις ανωτέρω χώρες και νησιά στην Τσεχική Δημοκρατία, πριν εμφανιστούν στους χώρους των σπουδών ή της εργασίας τους, θα πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά τα αρνητικά αποτελέσματα τεστ.

Τέλος, σύμφωνα με τον κατάλογο της Τσεχικής Δημοκρατίας, καμία χώρα στην Ευρώπη δεν είναι αρκετά ασφαλής για να ταξιδέψει κανείς, λόγω της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης σε ολόκληρη την ήπειρο.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα