Ισλανδία: Χωρίς περιορισμούς η είσοδος για τους τουρίστες που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό

25 Nov 2020, 08:34 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισλανδία: Χωρίς περιορισμούς η είσοδος για τους τουρίστες που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ελεύθερα θα εισέρχονται στην Ισλανδία οι διεθνείς ταξιδιώτες που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας.

Ειδικότερα, από τις 10 Δεκεμβρίου, οι ταξιδιώτες που διαθέτουν ιατρικό πιστοποιητικό το οποίο θα αποδεικνύει την ανάρρωσή τους από τον κορωνοϊό, δεν θα υποβάλλονται στις ισχύουσες διαδικασίες καραντίνας και περαιτέρω ελέγχων που ισχύουν στην Ισλανδία. Παράλληλα, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να επεκτείνει τα συνοριακά μέτρα που έχουν επιβληθεί κατά του κορωνοϊού, έως την 1η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

Αναλυτικά, όλες οι διεθνείς αφίξεις, είτε θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, είτε θα υποβάλλονται σε δύο τεστ κορωνοϊού, ένα τεστ κατά την άφιξη και ένα επαναληπτικό τεστ μετά από πέντε ημέρες αυτο-απομόνωσης. Επιπλέον, η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ, ανέφερε ότι η ανάπτυξη αποτελεσματικών εμβολίων πιθανώς να επιτρέψει την αναθεώρηση των συνοριακών μέτρων, κατά την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, οπότε και θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις πριν από τις 15 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Υγείας της Ισλανδίας θα προσφέρει δωρεάν τεστ κορωνοϊού στους ταξιδιώτες, κατά την άφιξή τους, λόγω του ότι χρειάζονται περισσότεροι τουρίστες στη χώρα, ώστε να αναζωογονηθεί ο οικονομικός τομέας.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα