Βαυαρία: Έντονο κόκκινο για τις πολύ επιβαρυμένες από τον κορωνοϊό περιοχές

25 Oct 2020, 02:20 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Βαυαρία: Έντονο κόκκινο για τις πολύ επιβαρυμένες από τον κορωνοϊό περιοχές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη Βαυαρία, ενόψει σημαντικής αύξησης των περιστατικών που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε ενώπιον του βαυαρικού κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης κ. Markus Söder (CSU).

Ειδικότερα, προστίθεται πλέον των τριών υφιστάμενων χρωματικών ενδείξεων, βάσει των οποίων οι αρχές της Βαυαρίας χαρακτηρίζουν τις γεωγραφικές περιοχές ευθύνης τους ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού (πράσινο: περιοχή με λιγότερα από 35 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες, κίτρινο: μεταξύ 35 και 50 κρουσμάτων και κόκκινο: με περισσότερα από 50 κρούσματα αντίστοιχα), μια τέταρτη ένδειξη, το έντονο κόκκινο χρώμα.

Με αυτή τη νέα χρωματική ένδειξη θα επισημαίνεται εκείνη η περιοχή, η οποία εμφανίζει πάνω από 100 κρούσματα και στην οποία θα πρέπει άμεσα να ληφθούν τα ακόλουθα πρόσθετα μέτρα:

α) ο αριθμός των συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις δεν θα υπερβαίνει τους 50 (εξαιρούνται διαδηλώσεις και εκκλησιαστικές λειτουργίες).

β) παράλληλα θα ισχύσει ολική απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης από τις 21:00 και απαγόρευση πώλησης αλκοολούχων ποτών.

Επιπρόσθετα, η βαυαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις εξής πρωτοβουλίες:

α) το μέτρο της εφάπαξ παροχής χρηματικής βοήθειας ύψους 500 ευρώ στο νοσηλευτικό προσωπικό θα επεκταθεί και στους υπαλλήλους των βαυαρικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

β) το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού θα πρέπει να διενεργείται σε εβδομαδιαία βάση σε όλους τους  εργαζόμενους, οι οποίοι διαβαίνουν καθημερινώς, προς εργασία σε όμορες χώρες, τα χερσαία σύνορα Γερμανίας και έχουν βρεθεί τις τελευταίες 14 ημέρες σε περιοχή υψηλού κινδύνου μόλυνσης. Το μέτρο στοχεύει στη διατήρηση ανοιχτών συνόρων.

γ) την οικονομική ενίσχυση των καλλιτεχνών και των εξωτερικών συνεργατών των επιχειρήσεων, ειδικότερα δε θα θεσμοθετηθεί πρόγραμμα υποτροφιών για τους νέους καλλιτέχνες.

Οι ανωτέρω εξαγγελίες έτυχαν κριτικής τόσο από τον κ. Horst Arnold, αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας SPD βαυαρικού κοινοβουλίου, όσο και από τη γερμανική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων. Αμφότεροι υποστηρίζουν, ότι η νέα πρόσθετη  οριοθέτηση των 100 κρουσμάτων καθιστά τον χάρτη ενημέρωσης για την πανδημία δυσνόητο και πολύπλοκο για τους πολίτες.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα