Γερμανία: Συμφωνία αερογέφυρας με την Ισπανία στο πρότυπο της Τουρκίας ζητεί η DRV

23 Oct 2020, 11:59 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία: Συμφωνία αερογέφυρας με την Ισπανία στο πρότυπο της Τουρκίας ζητεί η DRV

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μετά την απόσυρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης της Γερμανίας για τα Κανάρια Νησιά, η ένωση γερμανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, DRV, καλεί τη Γερμανική κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αερογέφυρες, με στρατηγική τεστ, για όσους επιστρέφουν από την Ισπανία.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της DRV, Norbert Fiebig, η άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για τα Κανάρια είναι πολύ θετική εξέλιξη για την ταξιδιωτική βιομηχανία και για όλους όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν σε έναν ηλιόλουστο προορισμό το χειμώνα. Τη χαρακτηρίζει δε λογική καθώς από τις αρχές Οκτωβρίου τα νέα κρούσματα μέσα σε 7 ημέρες έπεσαν από το όριο των 50 ανά 100.000 κατοίκους.

Την ίδια ώρα, ζητεί την αποκατάσταση ασφαλούς αερογέφυρας με την Ισπανία, στο πρότυπο της Τουρκίας, καθώς κάτι τέτοιο θα περιορίσει την καραντίνα που επιβάλλεται σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου, οι οποίοι πρέπει να απομονώνονται για τουλάχιστον 5 ημέρες από τις 8 Νοεμβρίου εάν έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ. Χωρίς τεστ, υποχρεούνται να περνούν από 10ήμερη καραντίνα.

Όπως τονίζει ο κ. Fiebig, με αποτελεσματικά μέτρα και τεστ στον προορισμό, στο πλαίσιο της συμφωνίας αερογέφυρας, η καραντίνα θα μπορεί να παρακαμφθεί εάν οι ταξιδιώτες κάνουν PCR τεστ έως 48 ώρες πριν την επιστροφή τους στη Γερμανία και έχουν αρνητικό αποτέλεσμα. Σε αυτό επικαλείται αντίστοιχη συμφωνία με την Τουρκία και την επιτυχή έκβασή της.

Σύμφωνα με την Ένωση, η υποχρεωτική καραντίνα για όσους επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου εφαρμόζεται δυσανάλογα και με λάθος τρόπο. Όπως εξηγεί, οι αερομεταφορείς και πολλές άλλες εταιρίες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας έχουν αναπτύξει πειστικά πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής ώστε να περιορίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Τα ταξίδια είναι ασφαλή ακόμα και κατά την εποχή COVID, δήλωσε ο κ. Fiebig παραπέμποντας στα στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch, σύμφωνα με τα οποία μόλις το 3% των περιπτώσεων μόλυνσης με κορωνοϊό προέρχεται από το εξωτερικό και ο βασικός παράγοντας διασποράς του ιού είναι οι συναθροίσεις με την οικογένεια.

Ο κ. Fiebig υπογραμμίζει ότι οι ταξιδιώτες με πακέτα διακοπών που αναζητούν την ξεκούραση δεν παίζουν ρόλο σε αυτό. Ιδιαίτερα στην εποχή COVID, τα πακέτα διακοπών είναι ο ασφαλής τρόπος να ταξιδέψει κανείς, τονίζει. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα