Hotels.com: Προσφορές για ξενοδοχεία-κρησφύγετα από τις αμερικανικές εκλογές

23 Oct 2020, 10:19 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Hotels.com: Προσφορές για ξενοδοχεία-κρησφύγετα από τις αμερικανικές εκλογές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, το κλίμα στη χώρα γίνεται ολοένα και πιο εκρηκτικό. Το γεγονός αυτό ώθησε τον ιστότοπο ταξιδιωτικών κρατήσεων με έδρα τις ΗΠΑ hotels.com να προβεί σε προσφορές για καταλύματα τα οποία θα λειτουργήσουν ως «κρησφύγετα», κρατώντας τον ταξιδιώτη μακριά από τους διαξιφισμούς και την εύλογη ένταση που συνοδεύει την εν λόγω εκλογική αναμέτρηση.

Ειδικότερα, ο ιστότοπος προσφέρει πολύ οικονομικά πακέτα για διαμονή σε απομονωμένα ξενοδοχεία που κάποτε ήταν σπηλιές, τα οποία είναι απαλλαγμένα από κάθε είδους πρόσβαση σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για παράδειγμα, ένα τέτοιο κατάλυμα βρίσκεται σε μια μη καθορισμένη, υπόγεια τοποθεσία στο Νέο Μεξικό. Τα ανωτέρω καταλύματα περιλαμβάνουν μηδενική πρόσβαση σε wi-fi, στις ειδήσεις ή στην τηλεόραση, ώστε να προστατεύσουν τους επισκέπτες από κάθε είδους δυσάρεστο και αγχωτικό περιεχόμενο που σχετίζεται με τις εκλογές. Ένα από τα καταλύματα-κρησφύγετα, διατίθεται προς 5 δολάρια ανά διανυκτέρευση, από τις 2 έως τις 7 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί αναλυτές, οι ενημερώσεις, τα στοιχήματα και η φρενήρης κατάσταση που επικρατεί στη χώρα πριν από τις εκλογές, μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες κρίση πανικού.

Κατά τη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου λοιπόν, καλό θα ήταν να αποσυνδεθεί κανείς από θεάματα και εξελίξεις που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική του υγεία.

Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί θέτουν και μια λεπτή γραμμή μεταξύ απομόνωσης και προστασίας της δημοκρατίας: Παροτρύνουν τους πολίτες να μην απέχουν από τις εκλογές, αντιθέτως, να λαμβάνουν μέρος σε παραγωγικές συζητήσεις που προάγουν την κατανόηση της διαφορετικότητας των απόψεων, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν μέρος σε καταστάσεις και συζητήσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ακανθώδεις και αδιέξοδες. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα