Ιρλανδία | Κορωνοϊός: Δωρεάν ταχυδρομικές υπηρεσίες για ηλικιωμένους

22 Oct 2020, 10:43 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ιρλανδία | Κορωνοϊός: Δωρεάν ταχυδρομικές υπηρεσίες για ηλικιωμένους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με το μήνυμα, «στείλτε αγάπη στους ηλικιωμένους», η ταχυδρομική υπηρεσία της Ιρλανδίας ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επικοινωνούν δωρεάν με τους αγαπημένους τους, καθώς η χώρα βιώνει ίσως τα αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας στην Ευρώπη.  

Μεταξύ άλλων, η ταχυδρομική υπηρεσία της Ιρλανδίας δήλωσε ότι εκτός από την δωρεάν αλληλογραφία, θα παραδίδει χωρίς χρέωση  δέματα σε γηροκομεία και κέντρα φροντίδας.

Η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία, προέκυψε και από την αναστολή των επισκέψεων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων, με ελάχιστες εξαιρέσεις.  

Οι πελάτες που θέλουν να στείλουν κάρτες, γράμματα ή δέματα για να φροντίσουν τους αγαπημένους τους, πρέπει απλώς να γράψουν στο δέμα ή στο φάκελο FREEPOST και στη συνέχεια να ρίξουν το γράμμα στο γραμματοκιβώτιο ή να το παραδώσουν στο ταχυδρομείο, όπως γίνεται συνήθως, χωρίς καμία πολύπλοκη διαδικασία.  

Σημειώνεται ότι τα νέα μέτρα της Ιρλανδίας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απαγόρευση μετάβασης σε περιοχές που υπερβαίνουν τα 5 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας των πολιτών, με εξαιρέσεις για πολύ σοβαρούς λόγους, την απαγόρευση ιδιωτικών κοινωνικών ή οικογενειακών συγκεντρώσεων, το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων, ενώ τα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι παμπ επιτρέπεται να παρέχουν μόνο υπηρεσίες delivery και takeaway.  Όσον αφορά στις υπαίθριες εκδηλώσεις, αυτές επιτρέπονται με κανόνες, ενώ σε γάμους και μυστήρια μπορούν να παρευρεθούν έως 25 άτομα. 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα