Γερμανία: "Παράθυρο" στην καραντίνα για όσους επιστρέφουν από χώρες «ειδικής συμφωνίας» και με αρνητικό τεστ

19 Oct 2020, 12:25 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία: "Παράθυρο" στην καραντίνα για όσους επιστρέφουν από χώρες «ειδικής συμφωνίας» και με αρνητικό τεστ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Γερμανική κυβέρνηση τροποποιεί το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας με την επιστροφή των ταξιδιωτών από χώρες υψηλού κινδύνου, με στόχο το μέτρο αυτό να ισχύσει σε όλα τα ομοσπονδιακά κρατίδια.

Από τις 8 Νοεμβρίου, οποιοσδήποτε επιστρέφει στη Γερμανία από περιοχή που θεωρείται υψηλού κινδύνου από το Ινστιτούτο Robert Koch, θα περνά από καραντίνα 10 ημερών που θα μπορεί να μειωθεί στις 5 ημέρες εάν το τεστ βγει αρνητικό.

Η καραντίνα δεν θα είναι υποχρεωτική για όσους παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού που θα έχει διεξαχθεί μόλις πριν την επιστροφή τους στη Γερμανία καθώς και για όσους επιστρέφουν από χώρες που έχουν ειδική συμφωνία με τη Γερμανία, όπως η Τουρκία. Στους όρους της συμφωνίας είναι οι περιοχές αυτές να πληρούν ειδικά περιοριστικά μέτρα και μέτρα υγιεινής για τη συγκράτηση της διασποράς του κορωνοϊού. Από καραντίνα επίσης δεν θα περνούν όσοι έχουν πραγματοποιήσει ταξίδι έως 5 ημερών και παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού μέσα σε ένα 48ωρο.

Από τον κανονισμό αυτό εξαιρούνται τα κρατίδια Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν και Μέκλενμπεργκ-Βορπορμεν, με τους κατοίκους των περιοχών αυτών θα έχουν τη δυνατότητα αποφυγής της καραντίνας μόνο με δύο αρνητικά τεστ κορωνοϊού, τα οποία θα πρέπει να γίνουν με χρονική απόσταση τουλάχιστον 5 ημερών.

Ο γερμανός τουρ οπερέιτορ FTI καλεί τις υπόλοιπες χώρες να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα υγιεινής που εφαρμόζει η Τουρκία, καθώς αποδεικνύεται ότι είναι αποτελεσματικά, και σημειώνει ότι από τους 60.000 πελάτες του που ταξίδεψαν στη χώρα αυτή, μόλις το 0,3% μολύνθηκε από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών. 

Η κυβέρνηση της Ισπανίας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία για τη δημιουργία ασφαλών αερογεφυρών με τις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια, στο πρότυπο της Τουρκίας.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα