Α. Μέρκελ στους Γερμανούς: Μην ταξιδεύετε αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο

19 Oct 2020, 11:41 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Α. Μέρκελ στους Γερμανούς: Μην ταξιδεύετε αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την ώρα που αίρεται η απαγόρευση διαμονής σε ξενοδοχεία σε ορισμένα κρατίδια της Γερμανίας, για τους Γερμανούς ταξιδιώτες από περιοχές υψηλού κινδύνου, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καλεί τους ταξιδιώτες να αποφύγουν κάθε ταξίδι εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο λόγω της «σοβαρής φάσης», όπως είπε, στην οποία έχει περάσει η πανδημία κορωνοϊού.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται αλματωδώς καθημερινά, είπε η κ. Μέρκελ στο εβδομαδιαίο μηνυμά της που προβάλλεται μέσα από βίντεο. Πλέον πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο ιός δεν θα εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα, πρόσθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, το σημαντικότερο είναι να μειωθεί η ανθρώπινη επαφή, τόνισε, δηλαδή να συναντά ο καθένας όσο το δυνατόν λιγότερους ανθρώπους, είτε στο σπίτι είτε εκτός. Ζήτησε δε ξεκάθαρα από τους Γερμανούς να αποφύγουν οποιοδήποτε ταξίδι που δεν είναι απαραίτητο και τους απηύθυνε παράκληση να παραμείνουν στο σπίτι, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Το Ινστιτούτο Robert Koch κατέγραψε 7.830 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες το Σάββατο, σημειώνοντας ρεκόρ κρουσμάτων μέχρι στιγμής. Εν τω μεταξύ, πάνω από 70 αγροτικές και αστικές περιοχές έχουν ξεπεράσει το όριο των 50 κρουσμάτων μέσα σε 7 ημέρες. 162 άνθρωποι μολύνθηκαν από το ιό το τελευταίο επταήμερο στην περιοχή Neukölln του Βερολίνου.

Το Βερολίνο σημειώνει 84 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ το όριο έσπασαν και η Βρέμη, το Αμβούργο, η Έσση, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και το Σάαρλαντ. 

Όσον αφορά την απαγόρευση διαμονής, αυτή ανετράπη έπειτα από δικαστικές αποφάσεις, από τις διαμαρτυρίες των ξενοδόχων ότι αυτό ισοδυναμούσε με lockdown και από τις αμφιβολίες που εξέφρασαν γιατροί σχετικά με τη λογική του μέτρου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα