Ηνωμένο Βασίλειο: Παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε τουρισμό και εστίαση

26 Sep 2020, 16:29 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ηνωμένο Βασίλειο: Παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε τουρισμό και εστίαση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την επέκταση της περικοπής του ΦΠΑ για τους τομείς του τουρισμού και της εστίασης ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για τους εν λόγω κλάδους, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους σφοδρότερα πληττόμενους της οικονομίας, η προσωρινή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 20% σε 5% θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31 Μαρτίου 2021, αντί για τις 13 Ιανουαρίου, στοχεύοντας στην  προστασία τουλάχιστον 150.000 επιχειρήσεων και 2,4 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας το χειμώνα. Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι ο κίνδυνος για τις επιχειρήσεις είναι ακόμη εμφανής. Τα εστιατόρια και ειδικότερα οι παμπ επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, με χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα να έχουν ήδη χαθεί.

Σημειώνεται ότι η μείωση του ΦΠΑ ισχύει για τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά, διαμονή και είσοδο σε τουριστικά αξιοθέατα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το μέτρο θα κοστίσει στο Υπουργείο Οικονομικών επιπλέον 800 εκατομμύρια λίρες επί της προηγούμενης εκτίμησης των 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα