Κορωνοϊός: Το σχέδιο της Ταϊλάνδης για να προσελκύσει πολύ πλούσιους τουρίστες

25 Sep 2020, 10:38 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κορωνοϊός: Το σχέδιο της Ταϊλάνδης για να προσελκύσει πολύ πλούσιους τουρίστες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε πολύ υψηλά εισοδήματα φαίνεται ότι απευθύνεται το νέο σχέδιο που εξετάζει η Ταϊλάνδη για το άνοιγμα του τουρισμού της, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Ειδικότερα, στο σχέδιο πρότασης το οποίο σύμφωνα με τοπικά μέσα βρίσκεται πολύ κοντά στην έγκριση, εμπλέκονται 4 διαφορετικές υπηρεσίες που συμμετέχουν στη διαδικασία έγκρισης τουριστικών επισκέψεων στη χώρα: το Γραφείο Μετανάστευσης, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Κέντρο Διοίκησης Κατάστασης Covid-19 και το Υπουργείο Τουρισμού.

Από τον Οκτώβριο, στα 31 διαφορετικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο τουρίστας για να εισέλθει στη χώρα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

-Θεώρηση 90 ημερών.

-Ασφαλιστήριο υγείας τουλάχιστον 100.000 δολαρίων, το οποίο να καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας σε περίπτωση κορωνοϊού.

-Αρνητικό τεστ κορωνοϊού εντός 72 ωρών από την άφιξη.

-Προπληρωμένη καραντίνα 14 ημερών στα ειδικά ξενοδοχεία καραντίνας. Η καραντίνα θα ακολουθείται σε κάθε περίπτωση, είτε το τεστ είναι θετικό, είτε αρνητικό.

-Ειδικό περικάρπιο εντοπισμού ή υποχρεωτική χρήση εφαρμογής εντοπισμού όπου θα αναφέρονται όλα τα στοιχεία του τουρίστα.

-Προπληρωμένο ξενοδοχείο 90 ημερών.

-Άφιξη μόνο με πτήση charter ή ιδιωτικό αεροσκάφος.

Ήδη, οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν προβεί σε δοκιμαστικό του νέου μοντέλου ανοίγματος του τουρισμού της χώρας, επιτρέποντας σε 4 Γάλλους τουρίστες να ταξιδέψουν στο Πουκέτ με ιδιωτικό αεροσκάφος, με τις αρχές να αναφέρουν σχετικά ότι το δοκιμαστικό ήταν επιτυχές. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα