Κρίση πανδημίας στις Γερμανικές Τράπεζες - Η Deutsche Bank κλείνει καταστήματα

24 Sep 2020, 10:39 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κρίση πανδημίας στις Γερμανικές Τράπεζες - Η Deutsche Bank κλείνει καταστήματα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Γερμανική Τράπεζα Deutsche Bank προχωρά σε κλείσιμο υποκαταστημάτων της σε όλη την επικράτεια της Γερμανίας. 

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής της Deutsche Bank, Dr. Philipp Gossow, "οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης μας έχουν επιβαρύνει σημαντικά και μας έχουν οδηγήσει στην απόφαση όπως το δίκτυο των υποκαταστημάτων της τράπεζας μειωθεί δραστικά σε ολόκληρη την Ομοσπονδιακή Γερμανία".

Η Deutsche Bank όπως και πολλές άλλες τράπεζες έχει ήδη προχωρήσει σε διακοπή λειτουργίας ενός αρκετά σημαντικού αριθμού υποκαταστημάτων της, ο οποίος όπως εκτιμάται αρχικά θα ανέλθει σε 400 καταστήματα. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο ο αριθμός των υποκαταστημάτων όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκε, σε ορίζοντα δεκαετίας, σε 27.000 περίπου, ενώ ο Συμβουλευτικός Οργανισμός Επιχειρήσεων Moonroc προβλέπει περαιτέρω δραστική μείωση, έως και 11.000 υποκαταστήματα με ορίζοντα το έτος 2030.

Εκτός όμως της κρίσης της πανδημίας, άλλοι λόγοι που επηρεάζουν τις τραπεζικές συναλλαγές και οδηγούν αναπόφευκτα στην μείωση της λειτουργίας υποκαταστημάτων είναι η ψηφιοποίηση διαφόρων τραπεζικών συναλλαγών και η διαδικτυακή πραγματοποίησή τους. Στην περίπτωση της Deutsche Bank οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν πλέον τις ψηφιακές και διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, συναλλαγές που ούτως ή άλλως είχαν κερδίσει σημαντικό έδαφος πολύ πριν την κρίση του κορωνοϊού.

Όμως, η ψηφιοποίηση και η διαδικτυακή πραγματοποίηση των τραπεζικών συναλλαγών δεν αποτελούν τους μόνους λόγους για λήψη αποφάσεων για τον αριθμό των υποκαταστημάτων. Τα υποκαταστήματα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των τραπεζών με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους λειτουργίας τους. Η διακοπή λειτουργίας υποκαταστημάτων σημαίνει και χαμηλότερο κόστος και έξοδα λειτουργίας αυτών.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα