HΠΑ: Έκλεισε οριστικά το Luxe Rodeo Drive-Τσουνάμι λουκέτων σε ξενοδοχεία αναμένουν οι ειδικοί

23 Sep 2020, 10:21 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

HΠΑ: Έκλεισε οριστικά το Luxe Rodeo Drive-Τσουνάμι λουκέτων σε ξενοδοχεία αναμένουν οι ειδικοί

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tέλος εποχής για το πολυτελές ξενοδοχείο Luxe Rodeo Drive, ένα από τα πιο ακριβά εμπορικά ακίνητα στον κόσμο, το οποίο έπεσε θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το θρυλικό ξενοδοχείο των 86 δωματίων, το οποίο για 27 χρόνια συνυπήρξε με καταστήματα υψηλών προδιαγραφών όπως οι Cartier και Harry Winston, ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι θα παύσει οριστικά τις δραστηριότητές του λόγω των οικονομικών επιπτώσεων που προκάλεσε η κρίση του κορωνοϊού. Είναι ατυχές το γεγονός ότι λίγο πριν την πανδημία, το ξενοδοχείο είχε ξεκινήσει τις εργασίες πλήρους αναδιαμόρφωσης, γεγονός που επιβάρυνε επιπλέον την οικονομική του κατάσταση.

«Παρακαλώ αποδεχτείτε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου για τις υπηρεσίες και την αφοσίωσή σας και ξέρετε ότι αυτή η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία», είπε ο Efrem Harkham , διευθύνων σύμβουλος της Luxe Hotels, ο οποίος κατέχει ή λειτουργεί τρία ακόμη ξενοδοχεία στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη.

Το Luxe Rodeo Drive είναι το πρώτο ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή του Λος Άντζελες που έκλεισε λόγω της πανδημίας και οι ειδικοί του κλάδου επισημαίνουν ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό ανεξόφλητων εμπορικών δανείων, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι είναι πιθανό να ακολουθήσουν περισσότερα λουκέτα σε ξενοδοχεία των ΗΠΑ.

Σε εθνικό επίπεδο, δεν είναι σαφές πόσα ξενοδοχεία των ΗΠΑ έχουν καθυστερήσει τις πληρωμές των δανείων τους. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τα ξενοδοχειακά δάνεια που έχουν ομαδοποιηθεί και πωληθεί σε επενδυτές ως εμπορικά ενυπόθηκα χρεόγραφα. Οι πληρωμές στο 16,77% αυτών των δανείων καθυστέρησαν περισσότερο από 30 ημέρες, σύμφωνα με την Fitch Ratings - αύξηση περίπου 2% πριν ακόμη ο κλάδος αρχίσει να αισθάνεται τα οικονομικά αποτελέσματα της πανδημίας.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα τσουνάμι εκεί έξω. Ξέρουμε ότι πρόκειται να χτυπήσει. Απλώς δεν ξέρουμε πότε», δήλωσε ο Donald Wise, εμπειρογνώμονας εμπορικών ακινήτων , συνιδρυτής και ανώτερος διευθυντής του Turnbull Capital Group.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα