Οι Ρώσοι ανασταίνουν τον τουρισμό της Αττάλειας μέχρι και το Νοέμβριο

18 Sep 2020, 13:28 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Οι Ρώσοι ανασταίνουν τον τουρισμό της Αττάλειας μέχρι και το Νοέμβριο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντική ενίσχυση του τουρισμού στην Αττάλεια προσφέρουν οι Ρώσοι τουρίστες, δίνοντας ελπίδες για διευρυμένη σεζόν.

Μόλις στο πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου, 225.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την περιοχή, σύμφωνα με στοιχέια από το αεροδρόμιο Fraport TAV Antalya Airport, ενώ σχεδόν οι μισοί επιβάτες που προσγειώθηκαν σε αυτό προέρχονταν από τη Ρωσία.

Είναι πιθανό οι Ρώσοι θα αποτελέσουν το 50% της επιβατικής κίνησης στην Αττάλεια για ολόκληρη τη χρονιά, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό τους άλλες χρονιές που κυμαινόταν στο 35%, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή του αεροδρομίου της Αττάλειας, Bilgihan Yılmaz στη Χουριέτ.

Η Τουρκία είναι μεταξύ των λίγων χωρών στις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια των Ρώσων, σημείωσε, ενώ απέδωσε την επιτυχία αυτή και στα ελκυστικά πακέτα για τον προορισμό σε συνδυασμό με τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει.

Κατέληξε δε οτι οι τουριστικές ροές από τη Ρωσία στην Αττάλεια, οι οποίες συνήθως ολοκληρώνονται μέσα στον Σεπτέμβριο, φέτος μπορεί να προκαλέσουν τη διεύρυνση της σεζόν μέχρι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Τον Αύγουστο ξεκίνησαν οι πτήσεις προς Αττάλεια από τη Ρωσία, τη Γερμανία και τη Βρετανία και σε αυτή την περίοδο η Ρωσία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Τουρκία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Διευθυντών Ξενοδοχείων Τουρκίας, POYD, Ülkay Atmaca.

Οι κρατήσεις των Ρώσων για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο για τα ξενοδοχεία, είπε και πρόσθεσε οτι αναμένει διεύρυνση της σεζόν ακόμα και μέχρι το Δεκέμβριο καθώς οι μέχρι τώρα κρατήσεις είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα