"Πτήσεις στο πουθενά": Η νέα τάση στις πτήσεις σε Αυστραλία και Ασία - Απογείωση και προσγείωση στο ίδιο αεροδρόμιο

17 Sep 2020, 11:36 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

"Πτήσεις στο πουθενά": Η νέα τάση στις πτήσεις σε Αυστραλία και Ασία - Απογείωση και προσγείωση στο ίδιο αεροδρόμιο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι «πτήσεις στο πουθενά», οι οποίες απογειώνονται και προσγειώνονται στο ίδιο αεροδρόμιο, είναι η νέα ταξιδιωτική τάση που παρατηρείται στην Ασία και στην Αυστραλία στην εποχή του κορωνοϊού.

Πολλοί άνθρωποι που είχαν συνηθίσει να ταξιδεύουν συχνά με πτήσεις νιώθουν νοσταλγία για την εμπειρία ταξιδίου ενώ και οι αεροπορικές εταιρίες βρήκαν έτσι έναν τρόπο για να καλύψουν μερικό έστω από το χαμένο έδαφος (μείωση 97,5% των διεθνών πτήσεων) των εσόδων που προκάλεσε η πανδημία.

Συγκεκριμένα, η EVA Airways Corp της Ταϊβάν και η ANA Holdings της Ιαπωνίας προσφέρουν τέτοιες πτήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν έσοδα και να διατηρήσουν ενεργές τις άδειες των πιλότων τους.

Η Qantas Airways θα πραγματοποιεί πτήσεις 7 ωρών στην Αυστραλία τον Οκτώβριο, με αεροσκάφος Boeing 787 που παραδοσιακά χρησιμοποιείται σε μακρινές διεθνείς πτήσεις. Το δρομολόγιο θα ξεκινά και θα επιστρέφει στο Σίδνεϋ, και κατά τη διάρκειά του θα γίνονται χαμηλές πτήσεις επάνω από το Ουλουρού, τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και το λιμάνι του Σίδνεϋ.

Mάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Qantas, οι κρατήσεις για τέτοια πτήση (134 θέσεις) εξαντλήθηκαν μέσα σε 10 λεπτά και το κόστος των εισιτηρίων ξεκινά από 787 και φτάνει τα 3.787 δολάρια, ανάλογα με τη θέση. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας στο Financial Review, ίσως πρόκειται για την πιο περιζήτηση πτήση στην ιστορία της Qantas, ενώ αποκάλυψε οτι η εταιρία, λόγω αυξημένης ζήτησης, σίγουρα θα πραγματοποιήσει περισσότερες πτήσεις του είδους μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα διεθνή σύνορα.

Λίγους μήνες πριν, θα θεωρούνταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας οτι οι Αυστραλοί δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν με πτήση στο εξωτερικό ή ακόμα και στο εσωτερικό λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών και απαιτήσεων για καραντίνα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Alan Joyce.

Παρότι μπορεί να μη μπορούμε να σας ταξιδέψουμε στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή, μπορούμε σίγουρα να σας εμπνεύσουμε για μελλοντικά ταξίδια σε μερικούς από τους ομορφότερους προορισμούς της Αυστραλίας, τόνισε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα