Γερμανία: Καταργούνται τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν, όχι όμως για όλους

15 Sep 2020, 11:59 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία: Καταργούνται τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν, όχι όμως για όλους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σταμάτησε η διενέργεια δωρεάν τεστ στους Γερμανούς ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα τους από διακοπές. Έτσι, όσοι επιστρέφουν από χώρες που δεν θεωρούνται υψηλού κινδύνου δεν δικαιούνται πλέον το δωρεάν τεστ.

Όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Jens Spahn, τη Δευτέρα, για την περίοδο των διακοπών ήταν σημαντικό να κάνουν τεστ όλοι οι ταξιδιώτες, όμως για το φθινόπωρο και το χειμώνα επικεντρώνομαστε και πάλι στα τεστ στην εσωτερική αγορά.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να τερματίσει τα δωρεάν τεστ στους διεθνείς ταξιδιώτες στα τέλη Αυγούστου. Για όσους επιστρέφουν ωστόσο από περιοχές υψηλού κινδύνου, η υποχρέωση τεστ και η απαίτηση καραντίνας μέχρι να βγει αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, συνεχίζουν να ισχύουν μέχρι στιγμής. Τα τεστ, σε αυτές τις περιπτώσεις, θα είναι δωρεάν.

Οι κανονισμοί καραντίνας για τους Γερμανούς ταξιδιώτες που επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου αναμένεται να αλλάξουν, μετά από απόφαση της κυβέρνησης, την 1η Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, η υποχρέωση καραντίνας 14 ημερών θα αρθεί το νωρίτερο μετά το τεστ την πέμπτη ημέρα επιτροφής.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα