2 εκατ. τουρίστες στην Αττάλεια από τις αρχές του 2020

14 Sep 2020, 15:44 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

2 εκατ. τουρίστες στην Αττάλεια από τις αρχές του 2020

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σχεδόν 2 εκατ. διεθνείς τουρίστες επισκέφθηκαν την Αττάλεια από την αρχή της χρονιάς, με μεγάλη αύξηση των τουριστικών ροών τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη Χουριέτ.

Την περίοδο 1η Ιανουαρίου – 10 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες έφτασαν το 1,9 εκατ., με τους Ρώσους να βρίσκονται πρώτοι στη λίστα διεθνών τουριστικών αφίξεων και με τους Ουκρανούς και τους Γερμανούς να ακολουθούν.

Η Τουρκία ξεχώρισε από τις υπόλοιπες χώρες με το πρόγραμμα πιστοποίησης των ξενοδοχείων και τη καμπάνια υγιεινής στον τουρισμό, δήλωσε το μέλος της επιτροπής τουρισμού της τουρκίας, Turkey Tourism Promotion and Development Agency, Cem Kınay.

Το πρόγραμμα ήταν το κλειδί για τη συνέχιση των τουριστικών ροών μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, Γερμανίας και Ην. Βασιλείου, πρόσθεσε, σημειώνοντας οτι και οι Πολωνοί επισκέπτες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για διακοπές στην Αττάλεια.

Η τουριστική δραστηριότητα θα συνεχιστεί, όπως είπε, και μέσα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο ενώ η Αττάλεια θα επωφεληθεί το χειμώνα και από τις ομάδες ποδοσφαίρου και γκολφ.

Όπως είπε ο ίδιος, πάνω από 10 εκατ. διεθνείς ταξιδιώτες έχουν επισκεφθεί την Τουρκία φέτος και προέβλεψε οτι οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στη χώρα θα φτάσουν τα 15 εκατ. το 2020.

Η Τουρκία υποδέχθηκε 5,4 εκατ. διεθνείς επισκέπτες το πρώτο επτάμηνο του 2020, παρουσιάζοντας μείωση 78% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα