Πώς η Αττάλεια υποδέχθηκε τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ Ρώσων

10 Aug 2020, 13:47 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Πώς η Αττάλεια υποδέχθηκε τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ Ρώσων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ από τη Ρωσία προς τα τουρκικά θέρετρα της Αττάλειας, Μπόντρουμ και Νταλαμάν ξεκίνησαν σήμερα 10 Αυγούστου. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται από Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Ροστόφ Ον Ντον.

Όπως αναφέρει δημοσιογράφος της ιστοσελίδας των ρώσων τουρ οπερέιτορ ATOR, που πήγε με πτήση της TUI Russia στην Αττάλεια σήμερα, όλα κύλησαν ομαλά και η άφιξη στην Αττάλεια δεν διέφερε και πολύ από την εικόνα προ πανδημίας, με εξαίρεση ίσως τις μάσκες.

Στο αεροδρόμιο Domodedovo, όπως αναφέρει, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, οι χειραποσκευές, εκτός από γυναικείες τσάντες, χαρτοφύλακες ανδρών και φορητές συσκευές, δεν επιτρέπονται στην καμπίνα. Στην πραγματικότητα, σημειώνει, μόνο μεγάλες χειραποσκευές δεν επιτρέπονται, αθλητικά σακίδια εξακολουθούν να είναι αποδεκτά.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, όλοι οι τουρίστες φορούσαν μάσκες και όλοι έπρεπε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που έδωσε ο αερομεταφορέας. Χρειάζονται μερικά λεπτά για να συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο, που ζητεί τα προσωπικά δεδομένα του επιβάτη και τη διεύθυνση διαμονής στην Τουρκία. 

Γενικά, στην πτήση επικράτησε χαρούμενη διάθεση, κάτι που εκφράστηκε και στην άφιξη στην Αττάλεια. Ο έλεγχος διαβατηρίων στην Αττάλεια είναι γρήγορος (όλες οι είσοδοι ελέγχου λειτουργούν). Πριν από τον έλεγχο διαβατηρίων, οι τουρίστες υποβάλλονται σε αυτόματη θερμομέτρηση με ειδικές κάμερες θερμικής σάρωσης.

Συνιστάται η μάσκα στο αεροδρόμιο, χωρίς να είναι υποχρεωτική- οι περισσότεροι πάντως φορούν μάσκα.

Στα γραφεία check-in των ταξιδιωτικών πρακτορείων, όλα εξελίσσονται ομαλά.

Πολλοί επιβάτες κατεβάζουν τη μάσκα στο πηγούνι, λόγω ζέστης, καθώς, όπως τονίζει, στην Αττάλεια δεν απαιτούνται μάσκες σε ανοιχτούς χώρους.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα