Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

07 Aug 2020, 13:31 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tην αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα, εάν δεν είναι απαραίτητα, συστήνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ταξιδιωτική οδηγία για τη χώρα μας, λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).

Το CDC τοποθετεί την Ελλάδα στο επίπεδο 3 (υψηλό) και συστήνει την αποφυγή ταξιδίων εκτός αν σχετίζονται με παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας ή επείγοντα οικογενειακά περιστατικά.

Καλεί δε τις ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλουν ακόμα και τα απαραίτητα ταξίδια καθώς ο κίνδυνος να μολυνθούν στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται, είναι υψηλός, και εάν κάποιος νοσήσει και χρειαστεί ιατρική βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι.

Οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, ενδέχεται να περάσουν από τεστ ή από καραντίνα. Εάν κάποιος βρεθεί θετικός στο τεστ, ενδέχεται να μην του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ έως ότου αναρρώσει πλήρως.

Επίσης, εάν κάποιος έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε νοσήσει από COVID-19 ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, ίσως να κληθεί να μπει σε καραντίνα ή να μην του επιτραπεί να επιστρέψει για διάστημα 14 ημερών από την επαφή του με τον ασθενή.

Το CDC ενημερώνει τους ταξιδιώτες ότι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο υποβολής σε τεστ πριν από το ταξίδι τους.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα