Έρευνα: Στο ναδίρ οι κλάδοι εστίασης και φιλοξενίας στη Γερμανία

03 Jul 2020, 10:24 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Έρευνα: Στο ναδίρ οι κλάδοι εστίασης και φιλοξενίας στη Γερμανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Kεντρική Ένωση Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων Γερμανίας εκπόνησε έρευνα σχετικά με την οικονομική συγκυρία και τις προσδοκίες για την οικονομική δραστηριότητα της γερμανικής οικονομίας.

Στην έρευνα που διεξήχθη κατά το χρονικό διάστημα 22 έως 26 Ιουνίου συμμετείχαν πάνω από 8.500 επιχειρήσεις σε όλη τη Γερμανία. Ο αριθμός των εταιρειών που αξιολογούν αρνητικά στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό σε αντίθεση με όλες τις σχετικές έρευνες της Ένωσης παρελθόντων ετών. Στην εν λόγω έρευνα, πάνω από το 77% των επιχειρήσεων εκτιμούν σημαντική πτώση των πωλήσεων τους, κυρίως ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως προκύπτει από την έρευνα οι κλάδοι οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα είναι οι κλάδοι εστίασης-φιλοξενίας (96% έναντι 77% τον Μάρτιο) και ταξιδιωτικών υπηρεσιών (93% έναντι 86%). Μεταφορών-logistics (87% έναντι 65%) και βιομηχανίας (80% έναντι 48%). Στον αντίποδα, τις λιγότερες επιπτώσεις αναφέρουν ο κλάδος των κατασκευών και το χονδρικό-λιανικό εμπόριο.

Περισσότερες του 25% των εταιρειών, απ' όλους κλάδους, δηλώνουν αναγκασμένες να μειώσουν το εργατικό δυναμικό τους, στο δε τομέα των ταξιδιωτικών υπηρεσιών-φιλοξενίας, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 50% και στη βιομηχανία το 25%.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα