Μεγάλο το πλήγμα στον τουρισμό και στη Σιγκαπούρη

02 Jul 2020, 10:35 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Μεγάλο το πλήγμα στον τουρισμό και στη Σιγκαπούρη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο τομέας των υπηρεσιών διαμονής και εστίασης στη Σιγκαπούρη συρρικνώθηκε κατά 24 % σε το α΄ τρίμηνο του έτους, αντίστροφα από την αύξηση 2,5% του προηγούμενου τριμήνου.

Οι συνολικές αφίξεις επισκεπτών  σημείωσαν πτώση κατά 43%, από την αύξηση 6,9% που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο. Η πτώση των αφίξεων επισκεπτών παρατηρήθηκε στις περισσότερες αγορές με υψηλές αφίξεις για τη Σιγκαπούρη, ως αποτέλεσμα της μειωμένης ταξιδιωτικής ζήτησης που προέκυψε από την πανδημία και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή παγκοσμίως και εσωτερικά για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σε συνδυασμό με τη μείωση των τουριστικών αφίξεων, ακολούθως περιορίστηκαν οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία κατά 30% και το ποσοστό πληρότητας συρρικνώθηκε στο 58,7%.

Η εστίαση περιορίστηκε το α΄ τρίμηνο λόγω της μείωσης της εγχώριας κατανάλωσης εν μέσω της πανδημίας και της επιβολής μέτρων ασφαλούς απόστασης, που εφαρμόστηκαν για τον περιορισμό της μετάδοσης. Συγκεκριμένα, ο όγκος πωλήσεων τροφίμων και ποτών μειώθηκε κατά 12%, ενώ περιορίστηκε ο όγκος πωλήσεων για εστιατόρια (-16%), hawker centers (-29%) άλλα σημεία πώλησης (-7,7%) κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ακόμη και όταν ο όγκος των πωλήσεων στα καταστήματα γρήγορου φαγητού αυξήθηκε (4,5%) την ίδια περίοδο.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα