Βρετανικό ΥΠΕΞ: Αλλάζει η ταξιδιωτική σύσταση – Επιτρεπτά τα ταξίδια σε χώρες χαμηλού κινδύνου

29 Jun 2020, 13:46 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανικό ΥΠΕΞ: Αλλάζει η ταξιδιωτική σύσταση – Επιτρεπτά τα ταξίδια σε χώρες χαμηλού κινδύνου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To βρετανικό ΥΠΕΞ αλλάζει την ταξιδιωτική σύσταση ώστε να επιτρέπει στους Βρετανούς να κάνουν διακοπές σε χώρες με χαμηλό κίνδυνο μετάδοσης κορωνοϊού.

Η σύσταση αλλάζει χάρη στην εισαγωγή ενός συστήματος το οποίο θα προβλέπει ποιες χώρες είναι ασφαλείς για ταξίδια και θα τις μαρκάρει με πράσινο χρώμα.

Το ΥΠΕΞ δέχεται πλέον ότι η ταξιδιωτική σύσταση μπορεί να χαλαρώσει για χώρες και προορισμούς όπου ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν είναι πια «απαράδεκτα υψηλός» και επομένως αίρει τη σύσταση κατά των ταξιδίων εκτός εκτάκτου ανάγκης.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η πλήρης λίστα χωρών και εξαιρέσεων θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα, με τους Βρετανούς να μπορούν να κάνουν διακοπές σε αυτούς τους προορισμούς την επόμενη εβδομάδα.

Οι αποφάσεις σχετικά με τις ταξιδιωτικές συστάσεις θα είναι ξεχωριστές από τις αποφάσεις για αερογέφυρες.

Η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται σε συζητήσεις με χώρες για ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό χωρίς την ανάγκη καραντίνας στον προορισμό ή στην επιστροφή από αυτόν.

Με το νέο σύστημα που ανακοινώθηκε, οι περιορισμοί καραντίνας θα αρθούν για όσους επιστρέφουν από τις χώρες που μαρκάρονται με πράσινο χρώμα. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι Βρετανοί θα αναγκάζονται σε απομόνωση στην έναρξη των διακοπών τους.

Όσοι έχουν ταξιδέψει στο Ην. Βασίλειο από χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου θα χρειαστεί να απομονωθούν αμέσως μετά την άφιξή τους.

Όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ην. Βασίλειο θα γνωστοποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους ώστε να εντοπίζονται από τις υγειονομικές αρχές εάν κάποιος από το περιβάλλον τους παρουσιάσει συμπτώματα κορωνοϊού.

Πριν την ανακοίνωση, μεγάλες αεροπορικές εταιρίες όπως οι easyJet και Ryanair, ανακοίνωσαν την αύξηση του αριθμού πτήσεων. Οι Βρετανοί θα χρειαστεί να ελέγξουν την ταξιδιωτική ασφάλιση που διαθέτουν για το αν καλύπτονται κατά τη διάρκεια των διακοπών. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα