Κατασκευή στο Ισραήλ του μεγαλύτερου στον κόσμο εργοστασίου αφαλάτωσης

28 Jun 2020, 08:54 | ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κατασκευή στο Ισραήλ του μεγαλύτερου στον κόσμο εργοστασίου αφαλάτωσης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ισραηλινή εταιρεία IDE Technologies ανέλαβε να κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο αφαλάτωσης στον κόσμο στο Ισραήλ, καθώς, ανεδείχθη μειοδότης του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού.

Τρεις κοινοπραξίες είχαν συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου με την ονομασία Sorek 2, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα αφαλάτωσης στον κόσμο όταν ολοκληρωθεί το 2023. Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν περιλαμβανόταν και η Ισραηλινή Hutchinson Co., θυγατρική της κινεζικής Hutchinson Company με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Η IDE Technologies με έδρα την πόλη Kadima στο Ισραήλ, συνεργάστηκε με την Bank Leumi, (μεγαλύτερη ισραηλινή ιδιωτική τράπεζα), για να προετοιμάσει και να υποβάλει τη προσφορά, που τελικώς υπερίσχυσε των υπολοίπων, αναφορικά με το υπό ανάθεση έργο ΣΔΙΤ, με το οποίο εξασφαλίζεται η παροχή αφαλατωμένου νερού φθηνότερα από όλες τις υλοποιούμενες εφαρμογές αφαλάτωσης που σήμερα λειτουργούν στο Ισραήλ.

Το μειωμένο κόστος αναμένεται να εξοικονομήσει συνολικά στα νοικοκυριά του Ισραήλ 858,2 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια ζωής του εργοστασίου, το οποίο αναμένεται να παράγει 200 εκατ. κυβικά μέτρα πόσιμου νερού ετησίως, αυξάνοντας την ετήσια παραγωγή αφαλατωμένου νερού της χώρας κατά 35% εξασφαλίζοντας 785 εκατ. κυβικά μέτρα, περίπου το 85% των οικιακών και δημόσιων αναγκών σε νερό του Ισραήλ.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα