Ισπανία: Κίνδυνος ανακοπής των τουριστικών ροών από τη Γερμανία εάν τα κρούσματα αυξηθούν

25 Jun 2020, 13:09 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ισπανία: Κίνδυνος ανακοπής των τουριστικών ροών από τη Γερμανία εάν τα κρούσματα αυξηθούν

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To ενδεχόμενο ανακοπής των τουριστικών ροών από τη Γερμανία αντιμετωπίζει η Ισπανία εάν η διασπορά του κορωνοϊού ξεπεράσει συγκεκριμένα όρια.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas, σε επίσκεψή του στη Βαλένθια την Τρίτη, προσδιόρισε το όριο των 50 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα ως κριτική παράμετρο για τη μείωση του ισπανικού τουρισμού ως αποτέλεσμα τυχόν δεύτερου κύματος διασποράς.

Στην περίπτωση των Βαλεαρίδων, το κρίσιμο όριο θα είναι τα 70 κρούσματα. Τέτοιοι αριθμοί κρουσμάτων είχαν καταγραφεί στα ισπανικά νησιά την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Ο κ. Maas είναι το πρώτο μέλος της Γερμανικής κυβέρνησης που επισκέπτεται την Ισπανία από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός κάλεσε τους Γερμανούς τουρίστες να συμμορφώνονται με τους αυστηρούς κανονισμούς για το κορωνοϊό στην Ισπανία. Αυτό κρίνεται απαραίτητο, είπε, για να αποφευχθεί δεύτερο κύμα κορωνοϊού το καλοκαίρι εξαιτίας του τουρισμού.

Την ίδια ώρα, ο κ. Maas επαίνεσε τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα κατά του κορωνοϊού και δήλωσε αισιόδοξος ότι οι διακοπές στην Ισπανία θα πραγματοποιούνται φέτος στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Την Κυριακή έληξε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας έπειτα από 14 εβδομάδες και ξεκίνησε η υποδοχή τουριστών. Οι τουρίστες ταξιδεύουν ήδη μία εβδομάδα νωρίτερα στη Μαγιόρκα, με περιορισμούς, χάρη στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα