Ισπανικός τουρισμός: Σήμα στις επιχειρήσεις, που εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα

23 Jun 2020, 11:09 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Ισπανικός τουρισμός: Σήμα στις επιχειρήσεις, που εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα ειδικό σήμα, που πιστοποιεί ότι οι επιχειρήσεις ακολουθούν τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα, που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Υγείας της χώρας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 στον τουριστικό τομέα χορηγεί η Ισπανία.

Το σήμα είναι προσωπικό και μη μεταβιβάσιμο και πρέπει να ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Isabel Oliver η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια είναι καθοριστικοί παράγοντες αυτή τη στιγμή για την προσέλκυση τουριστών, γι αυτό και ο κεντρικός στόχος της στρατηγικής είναι να αναδείξει ότι η Ισπανία είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός. Το σήμα επιβραβεύει τις επιχειρήσεις, που εφαρμόζουν σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα όχι μόνο για την προστασία των τουριστών, αλλά και για τους εργαζομένους τους και τους κατοίκους.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα καταρτίστηκαν σε στενή συνεργασία με τον τουριστικό τομέα, τους κοινωνικούς εταίρους και τις περιφέρειες της Ισπανίας και εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας μετά από συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO).

Εν τω μεταξύ, η Ισπανία έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο για να καλωσορίσει τους Βρετανούς τουρίστες, που προβάλοντας 10 λόγους (καιρός, γαστρονομία, πολιτισμός, ιστορία, τοπία, φιλοξενία κλπ) για τους οποίους αξίζει να επισκεφτούν την Ισπανία. Αυτά τα προτερήματα έφεραν το 2019 83 εκατ. τουρίστες.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα