Ισπανία: Δύο εβδομάδες καραντίνα στους διεθνείς ταξιδιώτες έως τις 24 Μαΐου

12 May 2020, 13:34 | ΚΟΣΜΟΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ισπανία: Δύο εβδομάδες καραντίνα στους διεθνείς ταξιδιώτες έως τις 24  Μαΐου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από αυτή την Παρασκευή, όλοι οι επισκέπτες της Ισπανίας από το εξωτερικό θα τίθενται σε καραντίνα 2 εβδομάδων, μέτρο το οποίο επιστρατεύεται για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα αλλά που θα έχει συνέπειες στην ήδη «ισχυρά τραυματισμένη» τουριστική βιομηχανία της.

Οι διεθνείς ταξιδιώτες, αλλά και οι Ισπανοί που θα επιστρέφουν από ταξίδι στο εξωτερικό, θα παραμένουν σε απομόνωση και θα τους επιτρέπεται να βγουν μόνο για αγορές τροφίμων, για επίσκεψη σε κέντρα υγείας ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η καραντίνα θα επιβάλλεται σε όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στη χώρα από τις 15  Μαΐου έως, τουλάχιστον, τις 24 Μαΐου , όταν αναμένεται να λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η παράταση της προθεσμίας αυτής θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ήδη καταπονημένη τουριστική βιομηχανία της χώρας, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 12% του ΑΕΠ.

Περί τα 80 εκατ. τουριστών επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ισπανία και εάν η καραντίνα διατηρηθεί και το καλοκαίρι, αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ήδη, με την ανακοίνωση του μέτρου, σήμερα το πρωί, οι μετοχές εταιριών που σχετίζονται με τον ισπανικό τουρισμό κατέρρευσαν. Οι μετοχές της International Consolidated Airlines, ιδιοκτήτριας της Iberia airline, σημείωσαν πτώση 2,6% το πρωί, ενώ οι μετοχές της ισπανικής αλυσίδας ξενοδοχείων Melia Hotels, είχαν πτώση 4,7%. Επιπλέον, η εταιρία τεχνολογίας κρατήσεων στις αερομεταφορές, Amadeus, σημείωσε πτώση 2,6%.

Από το μέτρο της καραντίνας εξαιρούνται μόνο οι οδηγοί φορτηγών, τα πληρώματα πλοίων και αεροπορικών εταιριών, οι εργαζόμενοι στα σύνορα και το προσωπικό υγείας, οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα για λόγους εργασίας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα