Μαζική αγωγή από τουρίστες κατά χειμερινού θερέτρου της Αυστρίας για διασπορά κορωνοϊού

29 Apr 2020, 12:58 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Μαζική αγωγή από τουρίστες κατά χειμερινού θερέτρου της Αυστρίας για διασπορά κορωνοϊού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αγωγή κατά των αρχών της Αυστρίας ετοιμάζουν εκδρομείς διαφορετικών εθνικοτήτων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό κατά τη διαμονή τους στο δημοφιλές χειμερινό θέρετρο για σκι της χώρας, το χωριό Ισγκλ, γνωστό και ως «η Ίμπιζα των Άλπεων».

Η αγωγή οργανώνεται από τον σύνδεσμο προτασίας καταναλωτών της Αυστρίας, VSV, και σε αυτήν κατηγορούνται οι τοπικές αρχές ότι άργησαν να προειδοποιήσουν τους επισκέπτες σχετικά με την απειλή του κορωνοϊού και να κλείσουν τα ξενοδοχεία και τα μπαρ για οικονομικούς λόγους.

Οι αρχές θεωρούν πλέον ότι η διασπορά της επιδημίας ξεκίνησε από το χωριό αυτό, στα τέλη Φεβρουαρίου και εξαπλώθηκε στη συνέχεια στην Ευρώπη. Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι η μόλυνση του 40% των άνω των 1.400 κρουσμάτων στην χώρα σημειώθηκε στην Αυστρία. Όλοι οι προορισμοί σκι της Αυστρίας έκλεισαν νωρίτερα τη χειμερινή σεζόν.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας το πόσο επικίνδυνο για έναν προορισμό είναι η εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε τουρίστες, καθώς, πέραν της δυσφήμισης, που θα υποστεί, αντιμετωπίζει και την απειλή αποζημιώσεων, εάν η περίπτωση της Αυστρίας δημιουργήσει δεδικασμένο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα