Ιταλία-κορωνοϊός: Δείτε ποιοι χώροι έκλεισαν μέχρι τις 3 Απριλίου, περιορισμοί μετακινήσεων σε 15 περιφέρειες

08 Mar 2020, 14:17 | ΚΟΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Ιταλία-κορωνοϊός: Δείτε ποιοι χώροι έκλεισαν μέχρι τις 3 Απριλίου, περιορισμοί μετακινήσεων σε 15 περιφέρειες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Κλείνουν από σήμερα και μέχρι τις 3 Απριλίου, τα μουσεία, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι παμπ, οι ντίσκο,οι σχολές χορού, τα γυμναστήρια και οι πισίνες, τα καταστήματα στοιχημάτων και άλλοι κλειστοί χώροι θεαμάτων σε ολόκληρη την Ιταλία, με διάταγμα που υπέγραψε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. Οι αθλητικές εκδηλώσεις επίσης αναστέλλονται (σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να διεξαχθούν χωρίς θεατές).

Οι χώροι λατρείας μπορούν να παραμείνουν ανοιχτοί, εφόσον μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των πιστών. Όμως οι ανοιχτές εκδηλώσεις και τελετές απαγορεύονται, ούτε καν μια κηδεία με κόσμο.

Αυστηροί περιορισμοί επιβάλλονται και στις μετακινήσεις στη Λομβαρδία και σε άλλες 14 περιφέρειες στο κέντρο και στον Βορρά (Πάρμα, Πιατσέντσα, Ρίμινι, Ρέτζιο-Εμίλια, Μόντενα, Πέζαρο και Ουρμπίνο, Βενετία, Πάντοβα, Τρεβίζο, Alessandria, Verbano-Cusio-Ossola, Novara, Vercelli και Asti).

Ο κ.Κόντε ανακοίνωσε τα μέτρα σε συνέντευξη Τύπου στις 3.30 το πρωί και αργότερα υπογράφηκε το διάταγμα, ώστε να τεθούν από σήμερα Κυριακή άμεσα σε ισχύ και μέχρι τις 3 Απριλίου, όπως αναφέρθηκε).

Στις περιοχές με τους περιοριστικούς όρους μετακίνησης, όπως διευκρίνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, θα είναι δυνατή η είσοδος και η έξοδος μόνο για αποδεδειγμένες ανάγκες εργασίας και έκτακτες καταστάσεις. Δεν σταματούν τα πάντα, είπε, αλλά όλοι πρέπει να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να σεβαστούν τους κανόνες.Η αστυνομία θα είναι αυτή που θα κρίνει κατά περίπτωση τις μετακινήσεις.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6  το απόγευμα μόνο αν μπορούν να εγγυηθούν ότι υπάρχει απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ ενός πελάτη με άλλον.

Πιθανότατα δεν θα κλείσουν αεροδρόμια και σιδηροδρομικοί σταθμοί. 

 Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα στην Ιταλία για τον κορωνοϊό

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα